Днями слідче управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в області за матеріалами оперативників Міндоходів почало кримінальне провадження за фактом незаконного отримання посадовцями держпідприємства з бюджету держави заявлених до відшкодування на рахунки підприємства сум податку на додану вартість у розмірі понад 600 тисяч гривень.

Як встановлено перевіркою, посадові особи підприємства, основним профілем якого є розробка і виробництво супутникового навігаційного обладнання GPS, з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість відобразили по обліку проведення псевдооперацій з придбання радіодеталей виробництва Російської Федерації від підприємства з ознаками фіктивності. Водночас підприємство-«продавець» не має виробничих потужностей та людських ресурсів для ведення господарської діяльності. Насправді зазначені товари ввозилися на митну територію України контрабандним шляхом.

Кримінальне правопорушення кваліфіковано за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України як заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Дані про нього внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство.

Про це повідомив в.о. начальника оперативного управління Головного управління Міндоходів у Черкаській області Ігор Щерб.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100