Національний телеком-оператор «Київстар» презентував учора в Черкасах новий соціальний безкоштовний додаток для батьків «Моя зірочка. Перший рік». Він був створений у межах соціальної програми «Мобільне здоров’я від «Київстар», яку компанія започаткувала 2013 року.

Це вже другий безкоштовний мобільний додаток від «Київстар». Перший – «Моя зірочка» – презентували ще на початку року. Компанія піклується про майбутнє та підростаюче покоління, тому і створює прості та корисні рішення у сфері мобільного здоров’я, які б допомагали українцям у повсякденному житті.

– Обидва мобільні додатки – безкоштовні, їх покликання дати нові можливості подбати про своє здоров’я та здоров’я близьких вам людей, – розповіла під час заходу PR-менеджер Київської філії компанії «Київстар» Наталія Дадівєріна.

Мобільні додатки «Київстар» поєднують кілька функцій: інформують про зміни на всіх етапах розвитку вагітності і життя дитинки до одного року, нагадують про важливі події, дають поради з догляду за малюком і щодо надання йому першої допомоги в разі потреби, допомагають оперативно зв’язатись із лікарем.

– При розробці додатку «Моя зірочка. Перший рік», окрім фахівців провідної медичної клініки, також ми залучали матерів із дітьми до одного року і провели відповідні фокус-групи, – зазначила Наталія Дадівєріна.

Серед тих, хто вже скористався додатком «Моя зірочка», який компанія запропонувала кілька місяців тому, – майбутня мама з Черкас Олена Ленькова

– Я дуже зраділа, коли побачила такий додаток, тому одразу встановила його на телефон. Найчастіше використовую розділ, де детально описано розвиток малюка. Стало зручніше, адже знаходжу відповіді на питання, чи правильно я себе відчуваю, чи добре розвивається моя дитина. А після народження малюка (статі його ми так ще і не знаємо, він її приховує) я обов’язково користуватимусь і додатком «Моя зірочка. Перший рік», – зазначила Олена. – Крім того, тепер я, готуючись до зустрічі з лікарем, читаю інформацію з мого мобільного додаткову, тому наші зустрічі стали більш змістовними.

Додаток «Моя зірочка» за кілька місяців набув значної популярності. Найактивніші його користувачі проживають у Київській, Львівській, Дніпропетровській, Одеській та Харківській області.

Мобільний додаток «Моя зірочка. Перший рік» – можливість батькам самостійно слідкувати за розвитком малюка та готуватися до найважливіших подій у житті дитини. Тут і поради щодо годування грудним молоком та графік перших прикормів дитини; інформація про купання, фізичні вправи, прогулянки, графік щеплень та опис поведінки до і після вакцинації, – все те, що так необхідно знати мамі та татові для забезпечення здорового розвитку малюка. Мобільний додаток дозволяє занотовувати інформацію про розвиток дитини. Завдяки синхронізації додатків між телефонами близьких людей, вони одразу дізнаватимуться про усі зміни з малюком.

Уся інформація зручно систематизована у 10 розділах. Наприклад, розділ «Моя зірочка» містить інформацію про графік рекомендованих щеплень. У розділі «Органайзер» матуся зможе розпланувати свій день та встановити нагадування для важливих подій. А мобільний додаток автоматично нагадуватиме їй про процедури, які рекомендовано пройти малюкові на кожному тижні життя, адже інформація з розділу «Моя зірочка» буде автоматично дублюватися у календарі «Органайзера».

На переконання головного лікаря пологового будинку № 1-2 у Черкасах Володимира Зеленька, такий додаток стане гарним помічником для батьків.

– Додаток, який сьогодні пропонується, вирішить багато питань, адже батьки через інтернет зможуть оперативно отримувати потрібну інформацію. У додатку «Моя зірочка: перший рік» є відповіді на питання, які дуже часто звучать з вуст молодих батьків на консультаціях у клініках, – зазначив Володимир Зеленько.

Довідка: Мобільне здоров’я (Mobile health, або mHealth) – термін, що вживається для позначення спеціальних мобільних сервісів, які застосовуються в медицині.  На думку аналітиків компанії Kalorama Information (дослідження 2013 року) до 2015 року більше ніж 500 мільйонів користувачів у світі будуть користуватися mHealth додатками.

У Лютому 2013 «Київстар» одним із перших почав впроваджувати рішення у сфері мобільного здоров’я, запропонувавши своїм абонентам безкоштовний додаток, розроблений у співпраці із провідною українською клінікою – «Моя Зірочка».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100