Днями в Черкасах була поширена газета «Твоя Батьківщина», засновником якої є обласна організація політичної партії ВО «Батьківщина». У одному з матеріалів очільник обласної організації партії Анатолій Бондаренко звинувачував екс-мера Сергія Одарича у «тушкізмі», у тому, що у 2006 році він провів до складу міської ради «половину працівників ДОКу і «Темпу», що через його бездіяльність як міського голови завод «Богдан» не зміг отримати земельну ділянку, а місто втратило вигідного інвестора. Усі ці звинувачення Сергій Одарич називає безпідставними.

Як інформує прес-служба Партії вільних демократів, із 25 депутатів, обраних за списком БЮТ у 2006 році, лише двоє осіб були рекомендовані Сергієм Одаричем. Це Ніна Набокіна та Олег Ліходькін. Натомість найбільше рекомендацій подав Ігор Єресько (на той час керівник «Батьківщини», згодом став депутатом Верховної Ради України), трьох осіб ввів олігарх Богдан Губський, шістьох кандидатів до списку рекомендував екс-мер Черкас Володимир Олійник. Ще троє подавали за пропозицією другого учасника блоку – Української соціал-демократичної партії.

– Подивимося, хто кого рекомендував? Єресько рекомендував пана Вишиваного. Де зараз Вишиваний? У БЮТі? У Фронті змін? Він працює з регіоналами, очолюючи структурний підрозділ в облдержадміністрації. Стемповський. Був у «Батьківщині». У 2010 році балотувався від «Фронту змін» до міської ради. А зараз його звинувачують у отриманні хабара. Кудактін. Формально в «Ударі», але судячи з документів про створення більшості у 2010 році між Партією вільних демократів і Партією регіонів, числиться від Партії регіонів, – розповів Сергій Одарич. – Богданом Губським був рекомендований Володимир Іваненко. Де він зараз? Пройшов до Верховної Ради від БЮТ, потім перейшов у більшість і голосував разом із регіоналами. З усієї фракції з 25 осіб лише одна людина – Наталія Коваленко – зараз є у фракції «Батьківщина». Більше того, майже усі депутати (окрім однієї особи), які були у фракції БЮТ в період 2006-2010 років, були виключені з партії.

Також екс-мер Сергій Одарич звинувачую фракцію БЮТу обласній раді у встромлянні палиць в колеса при наданні земельної ділянки заводу «Богдан». Депутатом обласної ради того скликання був Анатолій Бондаренко.

Як розповів Сергій Одарич, земельна ділянка під заводом «Богдан» уже передана йому у власність. Причому за сміхотворну суму в 2 млн 400 тис. грн. Йдеться про ділянку під колишнім заводом «Ротор». Її було викуплено ще у 2006 році.

Натомість Анатолій Бондаренко говорить про іншу ділянку, яку «Богдан» не може використовувати для виробництва. Це ділянка, на якій мають стояти автомобілі, виготовлені на заводі. Це мав бути склад готової продукції.

– Тому завод звернувся до обласної ради надати землю між вулицями Руставі і Онопрієнка. Це земля не міста, а району. І вирішувати має сесія обласної ради. Уже 8 червня 2006 року я пишу Юлії Тимошенко про корупційну схему, яку депутати від БЮТу намагалися запровадити, вимагаючи гроші з Порошенка, – розповів Сергій Одарич.

«Депутат обласної ради від БЮТу Михайло Мушієк – вірний соратник Олійника – всупереч рішенню фракції БЮТ зірвав сесію Черкаської обласної ради. Рада не змогла ухвалити рішення про відведення земельної ділянки під розширення автомобільного заводу в Черкасах. Область і місто не отримають десятки мільйонів інвестицій і кількох тисяч робочих місць. Дуже показовою є фраза Олійника з цього приводу: «Та ви що? Давати землю Порошенку?». Так він пояснив свої дії на нараді у центральному офісі БЮТ», – писав у своєму листі до лідерки БЮТ Сергій Одарич. Лист датований 8 червня 2006 року.

– До кінця каденції пан Бондаренко, який був депутатом облради, так і не спромігся разом зі своїми колегами надати землю «Богдану». Це одна з причин того, чому у заводу виникали труднощі. Неспроможність «Богдана» розширити своє виробництво лежить повністю на Анатолію Бондаренку і депутатах БЮту попереднього скликання, – зазначив Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100