Проаналізувавши стан виконання районного бюджету за 5 місяців 2013 року, очільник Шполянського району Олександр Черевко під час недавнього засідання координаційної ради доручив головам виконкомів провести комплекс заходів з пошуку додаткових джерел надходжень до місцевих бюджетів.

«У рамках реалізації завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу ми повинні спрямувати зусилля на ліквідацію адміністративних бар’єрів, стримуючих його розвиток, забезпечити ефективну взаємодію органів влади і суб’єктів малого підприємництва», – зазначив під час наради Олександр Черевко, який вважає Шполянщину сприятливим районом для розвитку малого і середнього підприємництва.

На території Шполянського району сьогодні зареєстровано і діє 495 малих, 10 середніх підприємств та 2134 фізичних осіб-підприємців. Кількість підприємців - фізичних осіб на 10 тис. жителів у 2012 році становила 299 осіб, нині їх кількість збільшилась до 312, темп приросту – 104%. В малому та середньому бізнесі зайнято близько 3 тис осіб, що становить понад 30% середньооблікової чисельності зайнятих в економіці району.

В травні 2013 року в Шполі створено бізнес-центр на базі районного центру зайнятості, до якого входять представники органів виконавчої влади. Вказаний територіальний орган забезпечує надання консультацій особам із питань організації та провадження підприємницької діяльності.  Консультацію, яка полягає у безоплатному наданні інформації з питань організації та провадження підприємницької діяльності, може отримати будь-яка особа, яка звернулась до територіального органу із заявою про замовлення консультації.

Також на базі податкової інспекції створено центр обслуговування платників податків, в якому виділено окремі місця для платників, обладнані сучасною комп’ютерною технікою з доступом до мережі Інтернет, де платники податків можуть отримати консультації  з питань оподаткування, скласти самостійно та подати звітність в електронному вигляді.

Аналіз діяльності підприємств малого бізнесу свідчить, що в цілому в районі покращився стан його розвитку, намітилась стійка тенденція до збільшення загальної кількості як малих підприємств, так і приватних підприємців-фізичних осіб.

Про це інформує офіційний сайт Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100