Прокуратура м. Черкаси здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, порушеному за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради, що спричинило тяжкі наслідки.

Встановлено, що керівництвом комунального підприємства передано в оренду суб’єктам підприємницької діяльності упродовж 2012-2013 років 23 транспортних засоби, що належали КП «ЧЕЛУАШ».

Такі дії фактично позбавили комунальне підприємство матеріально-технічної можливості самостійно виконувати роботи з будівництва, ремонту та утримання вулиць і автомобільних доріг міста, а значить здійснювати діяльність, передбачену статутом підприємства, та отримувати прибуток від її здійснення.

Цим самим службовими особами КП „ЧЕЛУАШ” допущено погіршення фінансового стану підприємства, що призвело до майже 400 тис. грн заборгованості з виплати заробітної плати за період з грудня 2012 по травень 2013 року, до збитковості підприємства та ряду інших негативних наслідків.

В діях службових осіб КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. За подібні правопорушення Кримінальний кодекс України передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводить СВ Придніпровського РВ в м. Черкаси УМВС України в Черкаській області.

Про це інформує прес-служба прокуратури міста Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100