12 липня під головуванням прокурора області Геннадія Дем’яненка та за участі заступника Генерального прокурора України Віктора Войцишена відбулося розширене засідання колегії з питань організації роботи органів прокуратури Черкаської області у першому півріччі поточного року.

Колегія відзначила, що ефективність впливу прокурорського нагляду на стан законності в регіоні дещо покращився.

Вжиті заходи сприяли поліпшенню криміногенної ситуації в регіоні.

Зокрема, рівень злочинності в області є найнижчим у державі.

Кількість навмисних вбивств зменшилася на 15%, тяжких тілесних ушкоджень із смертельними наслідками - майже удвічі. Покращився стан профілактичної роботи, у зв’язку з чим рівень рецидивної злочинності, у тому числі серед неповнолітніх, зменшився удвічі.

За фактами вчинення корупційних правопорушень розпочато 31 кримінальне провадження, у десяти з них досудове розслідування вже закінчено із направленням до суду обвинувальних актів.

До кримінальної відповідальності притягнуто керівника управління містобудування та архітектури міської ради, начальника міськрайонного Управління Держкомзему у м. Черкаси та Черкаському районі, голову однієї з районних державних адміністрацій та ін.

У сфері використання земельних ресурсів зареєстровано 14 кримінальних проваджень, до відповідальності притягнуто 59 посадових осіб, попереджено та повернуто земельних ділянок загальною площею 620 га. вартістю 10 млн. грн.

Відшкодовано 6 млн. грн. заборгованості із виплати заробітної плати.

Загалом, органами прокуратури області зареєстровано 90 кримінальних проваджень, за реагуванням прокурорів скасовано 81 незаконний акт, притягнуто до відповідальності 823 особи органів державної влади та місцевого самоврядування, відшкодовано 49 млн. грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100