У мікрорайоні «Митниця» продовжується знущання над котами. Нещодавно на технічному поверсі будинку за адресою Козацька, 5 двірник СУБ «Митниця» Тетяна Каримова знайшла підвішеного на волосінь чотирилапого. Про це вона повідомила в коментарі «Прочерку».

Фото – із сторінки Юлії Черняєвої в соціальній мережі «Фейсбук»

Фото – із сторінки Юлії Черняєвої в соціальній мережі «Фейсбук»


– Ми вп’ятьох прибирали технічний поверх. Просто на волосіні висів кіт. Ми, звичайно, його зняли. Поки що міліція не приїжджала, щоб взяти коментар. Але там є доказ – шматок волосіні. Кіт там вже давно висів – один скелет залишився, – розповідає Тетяна Каримова.

Нагадаємо, минулого тижня мешканка будинку за адресою Козацька, 5 Юлія Черняєва звернулася до «Прочерка» з інформацією про те, що в мікрорайоні «Митниця» невідомі знущаються над котами: відрубують їм хвости. Нині дівчина вже зареєструвала свою скаргу в міліції. Крім того, за словами начальника відділу дільничних інспекторів ГУМВС України у Черкаській області Володимира Тютюнника, нині заяву Юлії вже зареєстрували в Єдиному обліку заяв та пояснень громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

– Ми докладемо усіх зусиль, аби встановити, хто робить ці безчинства, – запевняє «Прочерк» Володимир Васильович.

Не залишила поза увагою інцидент у своєму мікрорайоні й депутатка Черкаської міськради Наталія Коваленко. На завтрашній сесії вона хоче з цього приводу виступити.

«Якось уночі у дворі по вулиці Героїв Дніпра 5, 3 сусіди чули, як верещали коти, а молоді люди між собою говорили «Це твій, а це твій...» Я сама колись уночі прокинулась від котячого вереску, але було темно, нічого не побачила...» – написала депутатка в соцмережі «Фейсбук».

Фото – із сторінки депутата міськради Наталії Коваленко в соціальній мережі «Фейсбук»

Фото – із сторінки депутата міськради Наталії Коваленко в соціальній мережі «Фейсбук»


Спочатку Наталія Коваленко вважала, що коти могли битися між собою або ж на них могли нападати собаки.

– Але повішений кіт є прямим доказом того, що це робить якась людина! Це є кримінальним правопорушенням, за яке потрібно відповідати. Я сподіваюся, що правоохоронні органи таки відреагують на цей жах, – каже «Прочерку» депутат. – Якщо людина знущається над твариною, то невідомо, чим це може закінчитися. Що вона робитиме далі, відчуваючи таку безкарність?..

Також Коваленко не виключає, що на завтрашній сесії порушуватиме питання виховних уроків, присвячених культурі поводження з тваринами.

– У нас не культивується повага до тварин, як це роблять у Європі. Чомусь в Україні прийнято вважати, що якщо тварина бездомна, то над нею можна знущатися. Хотілося би приділити увагу темі захисту братів наших менших, – зазначає Наталія Коваленко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100