реклама

реклама

Фото з газети "Сегодня"

Фото з газети "Сегодня"

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб вважає, що для впорядкування щорічного паломництва хасидів до Умані, необхідно прийняти закон, який би чітко визначав статус паломників в Україні, оскільки надалі їх кількість щоразу збільшуватиметься. Проект такого закону вже розроблений на Черкащині. Про це губернатор заявив на прес-конференції після сесії облради.

- Необхідно прийняти закон, який би чітко визначав юридичний статус хасидів, що перебувають на території України під час паломництва до Умані. Також потрібна державна увага і допомога у питаннях надання послуг та умов для проживання паломників, які приїжджатимуть цього року. Ми очікуємо, що їх цього року буде вдвічі більше, аніж минулого року – тільки з однієї причини: скасування у лютому візового режиму між Україною та Ізраїлем, - повідомив губернатор.

Минулого року хасидів до Умані на святкування Нового року – Рош-Га-Шана – прибуло, за неофіційними даними, 25 тис. осіб. Тож цього року, певне, слід очікувати близько 50 тис. осіб.

Губернатор не задоволений підготовкою його підлеглих до прийому хасидів

Губернатор не задоволений підготовкою його підлеглих до прийому хасидів

Сергій Тулуб повідомив, що черкаські фахівці вже розробили проект-концепцію Закону України про паломництво, який чітко розмежує права і обов’язки, як приймаючої сторони, так і паломників. Новостворений проект після погодження у Кабміні буде представлено на розгляд Верховної Ради найближчим часом. Крім того, розроблено план-графік з виконання робіт з прийому хасидів, де  визначені умови розміщення та відповідальні за організацію заходів.

Але, сама підготовка до прийому хасидів, хоча вона і почалась ще з минулого року, губернатора не влаштовує.

- На жаль, ставлення окремих відповідальних осіб не відповідає вимогам сьогодення. Це – якщо казати м’яко і дипломатично, - заявив очільник області, який останнім часом часто скаржиться на те, що підлеглі не виконують його доручень.

До приїзду хасидів Черкащину готують перший заступник губернатора Сергій Рябцев, заступник з питань АПК Василь Корнієнко та мер Умані Юрій Бодров. Бодров на одній із останніх нарад в облдержадміністрації прозвітував про підготовку в місті системи найму квартир та збору податків з орендної плати, чітке визначення місця для наметового містечка, до якого будуть підведені водогін та каналізація, а також збільшено кількість сміттєвозів та баків для сміття.

Приїзд паломників до Умані минулого року відзначився декількома серйозними скандалами, після чого влада і кинулася залагоджувати проблему, що існує вже не перше десятиріччя. Нагадаємо, що 12 вересня 2010 року Україна депортувала до Ізраїлю із забороною в’їзду на свою територію протягом 5 років 10 хасидів. Депортовані порушили громадський порядок під час затримання підозрюваних у побитті двох уманчан.  Конфлікт виник між власницею квартири і хасидами, які винаймали у неї житло. Внаслідок цього інциденту постраждало двоє місцевих жителів, один з яких отримав кілька легких ножових поранень. Ще один конфлікт виник між хасидами і активістами першої Єврейської Євангельської церкви, які приїхали з Одеси і проповідували в Умані єднання євреїв в єдиній вірі. А у ніч на 29 вересня в Умані у вуличній бійці між хасидами та уманчанами був убитий 20-річний громадянин Ізраїлю.

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 Свідомий 17.02.2011 12:36
Гонта,всегда коменты по делу!!!Уважаю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Бровко 16.02.2011 20:16
А Бодров коли приїзджає в Черкаси то теж "вештається в чорному з пейсами і я в ярмулці" тому і вступив у ПР
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 гонта 16.02.2011 16:03
Для того, щоб завалити вирішення конкретної проблеми - потрібно приймати закон. Дурню зрозуміло, що без залучення фінансів на будівництво житла, туалетів, харчевень,бань і всього іншого для задоволення елементарних людських потреб нічого не буде. Міський голова за 20 років це не вирішував і не вирішить. В бюджеті коштів не передбачено. Євреї вдавляться, але своїх коштів на це не дадуть.Більше того,уманські євреЇ на цьому заробляють чималі гроші. Натягли армійські палатки на десять днів, взяли з приїзжих як за 5-и зірковий готель, гроші поділили між своїми і чекають чергового приїзду. А від цього страждають лише уманчани, яких "тихою сапою"виживають з міста.Працювати ніде.Всі заводи зруйновані.Скоро Умань залишиться без уманчан по якій будуть цілодобово вештатись чорні з пейсами і в ярмулках на чолі з керівниками влади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100