реклама

реклама

Влада Черкас зупинить фінансування комунальних підприємств. І їм потрібно буде доводити доцільність свого існування. Ті КП, що не зможуть цього довести, будуть продані владою, або ліквідовані. Про це «Прочерку» повідомила директор департаменту бюджетної політики виконкому Черкаської міськради Наталія Джуган.

Відповідній темі було присвячене позачергове засідання сесії Черкаської міської ради, яке відбулося сьогодні. У порядку денному розглядали одне питання: «Про порядок використання бюджетних коштів, передбачених на реалізацію міських програм».

– Річ у тому, що відповідно до тих змін, які були внесені торік у бюджетний кодекс і відповідно до постанови Кабміну від 24 січня, цьогоріч змінюється порядок фінансування місцевих бюджетних програм. Для отримувачів бюджетних коштів визначаються додаткові вимоги. По-суті сьогодні складається ситуація, що з 21 лютого ми не зможемо фінансувати наші міські програми за старими схемами, – повідомив на сесії міський голова Черкас Сергій Одарич.

Нині міська влада розробила порядок використання коштів на підставі змін до постанови Кабміну. За словами Наталії Джуган, суть змін у тому, що прописуються чіткі критерії одержувача бюджетних коштів.

– Як виявилося, далеко не всі одержувачі коштів можуть підтвердити свій статус. І, якщо деякі наші підприємства не доведуть своєї ефективності, то ми повинні визначитися з доцільністю подальшого існування таких комунальних підприємств, – зауважила Наталія Джуган.

Як розповіла пізніше «Прочерку» Наталія Джуган, нині у місті - більше 30 комунальних підприємств. Серед них є такі, що самі заробляють собі кошти. Це, зокрема, КП «Черкасиводоканал», КП «Черкаситеплокомуненерго». А є й збиткові, наприклад, КП «Черкаське спеціалізоване управління аварійних робіт внутрішньобудинкових систем».

– Дане КП повністю знаходиться на бюджетному забезпеченні, а це більше 5 млн грн. на рік. З ним ніхто не заключав угоди. Вони виконують роботи для СУБів, там не ведеться прозорий розрахунок. Директор цього КП має зарплату 15 тис грн., незважаючи на результати діяльності підприємства. Ми порушували питання про зміну системи фінансування цього підприємства багато років. Нині ж нарешті зможемо це зробити, відповідно до постанови Кабміну, яка регламентує, що одержувач має отримувати кошти лише на виконання певної програми якщо він не є збитковим. Тож наприкінці лютого ми зупинимо фінансування черкаських КП за старими схемами. Якщо підприємства не доведуть доцільності свого існування на ринку, то вони мають бути продані, або взагалі ліквідовані міськрадою, як засновником, - пояснила Наталя Володимирівна.

реклама

Коментарі  

 
+7 #3 Frontmen 17.02.2011 21:07
Не зрозуміло - звідки вітер віє? Хрещеним батьком 30 комунальних підприємств був Одарич, а матір`ю - Джуган. П`ять років їх влаштовувало, що керівники підприємств отримували зарплати по 15 тисяч гривень і безперебійно забезпечували відкати в потрібному напрямку. Тепер -ні? мабуть дони вимагають свою частку..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Бровко 17.02.2011 20:48
Ходят слухи, що на вакатну посаду директора комунального підприємства
"ЧЕркасиелектрот ранс" (тролейбусний парк)призначать "вагоновожатого" шахти ім. Засядька. Дали йому дві неділі, щоб він подумав і дав згоду. Це підбір кадрів по професіоналізму і спеціальності, тобто по донецькі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Бровко 17.02.2011 19:43
Черга дійшла і до комунальних підприємств, а все це робиться для того щоб швидко поміняти в цих підприємствах керівників. Всього лиш потрібно перейменувати назву підприємства і вагон привезуть шахтарів із Донбасу, які і очолять ці підприємства. Ви тільки подумайти, хто очолив БТІ? Зміний майстер шахти... І це дійсно можна перевірити, якщо вам вдасться хоть одним оком заглянуть в його трудову книжку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100