реклама

реклама

Центральна транспортна артерія Черкас – бульвар Шевченка — може суттєво змінитись. При цьому вона продовжить забезпечувати комфортні умови для руху водіїв та пішоходів. Мерія Черкас ініціює у цьому році проведення міжнародного конкурсу ескізних проектів з реконструкції бульвару Шевченка (від вул. Можайського до площі 700-річчя). Серед обов’язкових умов — збереження алеї зелених насаджень вздовж усього бульвару, повідомляє прес-служба МВК.

 

Головний архітектор Черкас Микола Упир говорить, що бульвар Шевченка завжди був головною вулицею Черкас і залишається таким у нинішньому генеральному плані міста. Хоча якщо колись за своїми фізичними параметрами він справлявся з  навантаженням транспорту, то нині в період «глобальної автомобілізації» бульвар повністю «задихається».

Міська влада Черкас виступила з  ініціативою  оголосити міжнародний конкурс, щоб залучити досвід кращих проектантів, спеціалістів з паркової архітектури та  дорожнього господарству і зробити бульвар Шевченка затишним для пішоходів та комфортним для водіїв.

За його словами, однією з головних умов реконструкції є збереження зелених насаджень вздовж  усього бульвару Шевченка.

– Бульварна частина зелених насаджень залишиться і основне призначення пішохідної зони – теж. Хоча варто звернути увагу на стан зелених насаджень, аби відновити здорову крону бульвару, – зауважує Микола Михайлович

Що стосується безпосередньо проїжджої частини, то вона, на думку головного архітектора Черкас, потребує докорінної реконструкції. Зокрема, повної заміни полотна, а також оновлення бордюрних каменів.

Микола Упир акцентує увагу також на реконструкції пішохідної частини бульвару Шевченка з метою розширення проїжджої частини, не завдаючи при цьому шкоди зеленим насадженням або незручностей для пішоходів. Зокрема, радить ретельніше переглянути архітектурне оточення бульвару: обабіч проїжджої частини – з лівого та правого боку.  До речі, відповідні топозйомки вже зроблені.

На його думку, враження від  бульвару формує також  безпосередньо бульварна частина: чим вона покрита, які там стоять лавочки, урни тощо.

– Ми повинні зробити його на сучасному художньому, дизайнерському рівні. Щоб це були, приміром, візерунки чи комбіновані елементи покриття. Також буде передбачено обрамлення для зелених насаджень, прилади паркового освітлення, лави і т.д. у єдиному стилі, притаманному виключно Черкасам, аби це стало своєрідною родзинкою нашого міста. Це те, що ляже в основу завдання програми умов конкурсу, над яким вже працює наше управління, – розповів Микола Михайлович.

Інформація про дату проведення конкурсу та його умови буде викладена в мережу Інтернет, а також максимально поширена через українські та закордонні ЗМІ.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Warrava 18.02.2011 16:49
Бордюрні камені,саме вони цікавлять багатьох.
Совєти їх робили з натурального кеманю,Одарич - з дешевого бетону.
Отримаємо нові бордюрні,але вже не камені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 док 18.02.2011 09:18
Архитектор рассказывает красиво. А в действительност и выполняется пятилетней давности идея Одарича по ликвидации пешеходной зоны, т.е. самого бульвара.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 черкассы 18.02.2011 01:09
Что-то не вериться, что это реально. На какие средства это будет делаться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 спецкор Егор 17.02.2011 21:49
бульвар бульваром а кривые столбы будут выравнивать или заменят на новые притаманные только Черкассам?ведь их устанавливали наспех к приезду Н.С.Хрущева -мало того что они кривые так еще расстояние между ними более нормы(по рассказам старожилов - растянули на весь бульвар то что было)нам бы такие как на Крещатике в Стольном граде Киеве!кстати когда руки дойдут у Миськой влады до восстановления праздничной иллюминации - окрасы Вільного Козацького Міста на пересечении бульвара Шевченко и Смелянской?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Іван 17.02.2011 21:31
Дороги нормальні зробіт. ****
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100