реклама Делікат

На сьогодні в Черкасах ситуація зі щепленнями є достатньо загрозливою. Про це на вранішній нараді в міськвиконкомі розповів директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник.

– Згідно з обласним центром статистики, на Черкаський регіон річна потреба в імунобіологічних препаратах на рік становила 424 тисячі доз. За шість місяців централізовано надійшло лише 25 тисяч доз. Це всього 6 % від річної потреби! Станом на 1 січня залишок становив 112 тисяч доз, проте з них 85 тисяч знаходилися на карантині весь перший квартал, а 60 тисяч доз дозволені до проведення щеплень лише наприкінці червня, – констатував Олег Михайлович.

Він додав, що це – не міська проблема, а всеукраїнська.

– Загальна картина по щепленнях виглядає достатньо сумно. Наприклад, щеплення новонароджених дітей: показник по області – 35 %, по Україні – 36 %. Щеплення дітей від туберкульозу в 7-річному віці: показник по області – 15 %, по Україні – так само. Показник по правцю з 14 років: Черкаський регіон – 0, по Україні – 0,2 %. Тому загальна ситуація стосовно імунопрофілактики залишається достатньо загрозливою, – сказав Стадник.

Чиновник запевнив, що його департамент сумлінно виконує власні повноваження, та це не рятує ситуацію.

– Навіть ми, виконуючи свої повноваження, забезпечуючи протиепідемічні заходи, провівши тендери, уклавши договори, не можемо дістати препарати. Наприклад, вакцину від сказу ми не можемо придбати, тому що вона – в карантині. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров’я, можливо, в середині серпня її дозволять і запустять у загальний обіг. А вітчизняний виробник препаратів «Біолінк» взагалі зупинений на реконструкцію… – розповів Олег Стадник.

Підтримав його думку і присутній головний санітарний лікар Черкас Василь Загородній.

– Дійсно, ситуація катастрофічна. Накопичується значна частина дітей, які не щеплені та не мають імунного захисту проти цих інфекцій. Якщо буде джерело інфекції і підуть епідемічні спалахи, може бути епідемія! Я хочу сказати, що це один з результатів реформування епідеміологічної служби. Раніше хоч якось спрямовувалися кошти на поставку цих препаратів, а тепер – справді катастрофа, – зазначив Василь Загородній.

Натомість в. о. міського голови Віктор Білоусов дав розпорядження підготувати листа до голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, щоб той посприяв у постачанні препаратів на Черкащину.

– Дуже тривожна ситуація. Вчора до оперативної служби звернулася сім’я. Їй треба сьогодні до кінця дня провести щеплення. Немає... Враховуючи, що Сергій Тулуб – представник Президента в Черкаській області, негайно цю тривожну інформацію донести до нього. Можливо, він щось вдіє. Люди звертаються, а ми не можемо дати ці препарати для щеплення. Це – справді катастрофа: одні препарати ще не приїхали, інші ще не пройшли дослідження… Це величезна проблема, – сказав Білоусов.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #15 Лисенко Семен 24.09.2013 21:21
Інтернет -видання міста оприлюднили інформацію, яка наголошує на наявності проблеми, але фактично не вирішує головного питання для батьків і дітей, щодо відсутності щеплень і можливості відвідування ДНЗ м.Черкаси

Так було оприлюднено таку статтю http://provce.ck.ua/cherkaski-dity-bez-scheplen-mozhut-vidviduvaty-osvitnij-zaklad-yakscho-v-nyh-je-vidpovidnyj-dozvil-iz-polikliniky/

http://progolovne.ck.ua/archives/46283

Щороку під час реєстрації дітей у дошкільних та шкільних закладах освіти виникає чимало неприємностей із прийомом на навчання дітей, що не мають профілактичних щеплень. Причин вчасного непроведення вакцинації може бути декілька: відмова батьків, медичні протипоказання, алергічна реакція дитини на препарат або ж відсутність вакцини в певний календарний період.
https://www.facebook.com/groups/Therkasu/permalink/707966405897687/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 observator 08.08.2013 09:50
И вновь о прививках. В Умани после АКДС еле спасли полуторалетнего ребёнка! Ау, Прочерк! О чём молчим?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #13 ганя 06.08.2013 19:05
Та хай йому з тими щепленнями: хто хоче робить, хто не хоче - відмовляється. Але ж при відсутності вакцин вакцинацію все одно вимагають в ДНЗ та школах. З цим як?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #12 Горгона 06.08.2013 17:11
Цитую стадник:
Loki!мені подобається Ваше почуття гумору.Чесно.Може спробуєте себе у передачах типу "розсміши коміка"?таке враження, що Ви колись писали тексти для КВНів. :roll:

Цей Локі пише, наче марить або з бодуна день у день-читати неможливо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Loki 06.08.2013 16:55
Да нинадо так убиваться по поводу минусований оно абсолютно не обьективно. Так уже лучше? На земле существуют вещи недоступные асам, но доступные трикстерам)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 За Справедливість 06.08.2013 16:26
Цитую observator:
А между тем по указанию Богатырёвой врачи терроризируют черкащан, запрещая посещение школ и детсадов без прививок под совершенно ид*отским предлогом: "если Ваш ребёнок заболеет, он может заразить привитых детей"! Если привитый ребёнок всё равно может заразиться - НА ХР*НА травить детей прививками?!
Отдельный вопрос - качество прививок. Пока их сынуля Богатырёвой изготавливает - ни один нормальный человек своего ребёнка на прививку не поведёт, хоть из садика выгоняйте: жизнь ребёнка дороже.

Прививки разрабытывают в американских лабах ВОЗ...
ВОЗ - жидомасонская структура!
Прививка - геноцид человечества!
З.Ы. минусовщикам рекоммендую зайти на ютуб и ознакомится о вреде прививок!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 стадник 06.08.2013 16:15
Loki!нас підслуховують троллі!!я спілкуюсь з Вами одним,а мінусують купа троллів.Ви ж не можете одночасно з 3 компів мінусувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 СЕЛЯНИН 06.08.2013 15:04
Один Билоусов знае шо робить-пидготувати листа до Голови ОДА ТРИВОЖНУ ИНФОРМАЦИЮ донести до нього Как у мальчиша НАМ БИ ДЕНЬ ПРОСТОЯТЬ ДА НОЧЬ ПРОДЕРЖАТЬСЯ а там и 12 сентября-сессия
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 стадник 06.08.2013 14:40
Loki!мені подобається Ваше почуття гумору.Чесно.Може спробуєте себе у передачах типу "розсміши коміка"?таке враження, що Ви колись писали тексти для КВНів. :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 За Справедливість 06.08.2013 14:12
Виступаю проти щеплення немовлят! досить гнобити націю! прівівки вбивають! це міна уповільненої дії, спрямована на зменшення чисельності населення! єфект проявиться згодом через неможливість жінок взагалі народжувати дітей! Ви цього хочете? - Ні? а Їм - саме це і треба!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100