реклама Делікат

Заступник директора щойно відкритого після пожежі Національного науково-природничого музею НАН України Оксана Червоненко розповіла «Фактам» про цінність експонатів.

Працівники музею, наприклад, пишаються унікальними хатинами кроманьйонців, знайденими в Черкаській області. Вони зібрані з кісток мамонта та накриті шкурою цих вимерлих тварин.

– Їх краще не переміщувати. У 80-х роках минулого століття в межах обміну виставковими фондами співробітники музею возили житла епохи палеоліту до Японії, де ці експонати справили фурор. Народ валив юрбами! – пригадує Оксана Червоненко.

За її словами, японці швиденько за допомогою сучасних технологій зробили собі копії цих найдавніших споруджень і демонструють їх зараз у своїх музеях.

– Але після тієї поїздки вирішили ці житла нікуди більше не возити: збирати «скелет» хатини з кісток мамонта – суперскладно... Хай вже краще зарубіжні туристи самі до нас їдуть. До речі, у світі нас неофіційно так і називають: «Мамонтовий музей», бо більше експонатів, що належать до епохи мамонтів, рідко де знайдеш, – говорить пані Оксана.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100