реклама

реклама

Державною службою заповідної справи спільно з територіальними органами Мінприроди, громадськими організаціями у 2010 році проведено Всеукраїнський конкурс «Національне дерево України». За результатом конкурсу тисячолітньому велетню «Дубу Максима Залізняка» присвоєно звання «Національне дерево України» у номінації «Меморіальне дерево України».

Це одне з найстаріших та найбільших дерев України та Європи. Його висота 24 м, в обхваті 8 м 90 см. У 1972 році дуб отримав статус державної пам’ятки природи місцевого значення (ботанічний релікт). Матеріали про цю пам'ятку ландшафту на конкурс подав національний історико-культурний заповідник «Чигирин», під опікою якого і перебуває «Дуб Максима Залізняка». Зростає вікове дерево на хуторі Буда Чигиринського району.

Метою конкурсу є популяризація серед громадян України патріотичних екологічних та естетичних цінностей старих дерев, а також привернення уваги органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до охорони та опіки над старими деревами, повідомляє офіційний портал Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
 
 
+2 #2 Черкащанин 21.02.2011 14:46
Да, холдный яр и дуб Зализяка очень красивы:
http://foto.elit.ck.ua/v/chigirinchina/dub_zalsznaka1.jpg.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Україна 18.02.2011 22:08
"ВОЛЯ УКРАЇНИ АБО СМЕРТЬ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100