16-18 серпня на Черкащині спостерігатиметься найвищий клас пожежної небезпеки.

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, унаслідок тривалої відсутності ефективних дощів та високих денних температур, на Черкащині утримується високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки в лісах та торфовищах області.

Невеликі дощі, які були 14-15 серпня, на короткий час зменшили пожежну небезпеку в північних і західних районах області. На решті території залишається високий рівень пожежної небезпеки. Особливо складна ситуація в південно-східних та центральних районах області (Чигиринському, Черкаському та Смілянському), де вже спостерігається найвищий (5-ий) клас пожежної небезпеки.

Як показує практика, основна причина лісових пожеж – людський фактор, зазначають синоптики. Це може бути: непогашене вогнище, кинутий сірник, залишене сміття. Тому треба дотримуватися елементарних правил поводження з вогнем на природі. Халатність у лісі може обернутися загибеллю сотень гектарів лісу та всіх його мешканців, а також – людськими жертвами.

За прогнозом синоптиків, і в наступні 7-10 днів погодні умови сприятимуть утриманню і зростанню показника пожежної небезпеки. Дощів не очікується, денні температури будуть достатньо високими – +25+27°, в окремі дні – до +31°.

На дощі можна розраховувати лише 25-26 серпня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100