Ректор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Анатолій Кузьмінський вважає, що у філіалах вишів, яких у Черкасах налічується 21, студенти не отримують знань. Про це він повідомив учора під час зустрічі з журналістами.

– Толку з них? Відверто кажучи, там живого професора ніхто не бачив. Наші (викладачі ЧНУ ім. Б. Хмельницького, – ред.) бігають туди на підробітки, та й усе. Це просто обман, знань там не отримують, – категорично запевнив Анатолій Іванович.

За його словами, створити філіал за два-три роки, не маючи штату, не можна.

– Вищий навчальний заклад, тим більше університет, можна тільки наростити, як у нашому випадку. ЧНУ ім. Б. Хмельницького ніби намолений. Йому вже 91 рік. От за цей час все сформувалося, і колектив із 600 осіб, серед яких  – понад 300 докторів, професорів, кандидатів, доцентів. А так, за два-три роки чи десять хороший навчальний заклад можна створити, щось там робити будуть. Але фундаментальних знань, компетентності випускників для успішної подальшої роботи не буде. Я як людина, яка все життя пропрацювала в освіті, це добре знаю. Я в це не вірю, – сказав Анатолій Кузьмінський.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #17 Де археологічний музей? 20.08.2013 19:47
Кузя, хва лапшати. Ти сам із універа ПТУ зробив...

Сьогодні вийшов із відпустки й офіційно звільненим став Михайло Сиволап.

Де його музей? Чи ти думаєш, що місто забуло?? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #16 незнайка 18.08.2013 17:57
Нехай в тому примищенни де його обирали ти хто це робив-хочь гопки стрибають аби знов троллебусы по УРИЦКОГО Соборну площу не обьезжали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #15 Олександр 18.08.2013 13:34
От мені цікаво - по см*рті Кузьминського чи поставлять йому у ЧНУ мавзолей?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #14 Гайдай 17.08.2013 12:42
Цитую Правда:
та й ваші випускники так, наприклад, пишуть, що плюватися хочеться в бік того, про кого написно http://provce.ck.ua/zhorstkyj-dyktator-chy-mudryj-strateh-sekrety-uspihu-serhiya-tuluba/
Напевно теж живого професора не бачили

Чого, під рубрику " Не винуватая я" цілком піде. ПроЄо у своєиу репертуарі, так відбилили, що аж забруднили
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #13 стецько 17.08.2013 09:11
зато Кузьминского все бачили...А толку что бачили ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 Sigyn 16.08.2013 18:20
За намолений цей чолов'яга й дійсно, щось такого намолов!!! Може хоче щоб до 100 річчя, ЧНУ канонізували як святиню? То хай готує та відсилає папіри по канонізації до патріархату, який там йому до вподоби. Канонізація процесс довгий, може тягтись до "10 років без права переписки", а тут всього 9 залишається. Як мінімум пару чудес зараз в кожному намоленому виші, існувавшому за часів СРСР можна знайти. А чим не чудеса, викладачі кафедри атеїзму та наукового комунізму точно зараз поголовно всі віруючими поставали!! Навіть швидше за все двовіруючими. В одному кутку класична ікона, в іншому портрет живого проффесора. А ненамолені виші, так ті мабуть ще й досі портрет "дорогого леоніда ілліча" не познімали? Про шляхи відходу, цей "геній освіти" нехай не забуде поміркувати. Як говорять "шляхи влади невідомі", варіант "Б", ще ніхто й ніколи не відміняв. Головне, щоб партквиток був надійно прикопаний. :-) :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Правда 16.08.2013 17:24
та й ваші випускники так, наприклад, пишуть, що плюватися хочеться в бік того, про кого написно http://provce.ck.ua/zhorstkyj-dyktator-chy-mudryj-strateh-sekrety-uspihu-serhiya-tuluba/
Напевно теж живого професора не бачили
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #10 Кузіні протиріччя 16.08.2013 15:52
//А так, за два-три роки чи десять хороший навчальний заклад можна створити, щось там робити будуть. Але фундаментальних знань, компетентності випускників для успішної подальшої роботи не буде//
//Наші (викладачі ЧНУ ім. Б. Хмельницького, – ред.) бігають туди на підробітки, та й усе//
1. Вельмишановний Анатолій Іванович, ну навіщо ж так об***ати тих, кому сам нещодавно дипломи кандидатів ПЕДАГОГІЧНИХ наук вручав. Небось, не з дешевих задоволення дісєрок у вашій раді захищати? А конвеєр у вас - огого - ще той. Так що не треба лукавити. Фахівців ви добре "підростили" для Черкащини - є кому у філіях працювати.
2. Щоб не бігали чну-шні професори та доценти підроблятися до інших закладів, - заборони! що? слабо?? або ж створи нормальні умови праці у своєму закладі, щоб від тебе не бігали, а тоді будеш вумнічати, кого ти там бачив у філіях.

Як на мене, бачить А.І. тільки себе зі своєю свитою у лаврових віночках, ну і дівчат струнконогих - під вечір.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #9 Оксана Мацюцька 16.08.2013 15:03
Як розуміти слова Кузьмінського: "Вищий навчальний заклад, тим більше університет, можна тільки наростити, як у нашому випадку. ЧНУ ім. Б. Хмельницького ніби намолений". Це сказано з переп*ю, чи через маразм?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #8 Андрій 16.08.2013 14:44
Позиція пана Анатолія не відповідає дійсності. Насправді (не всі) деякі приватні ВУЗи дозволяєть що мають крім своїх викладачів ще й "найманих" можуть дозволити вибрати найкращі кадри в місті. І матеріально-технічна база деяких вузів зачасту недержавних набагато краща ніж у Вуза з "досвідом". В якому бібліотека з дуже старим радянським фондом і неактуальною інфою. Я особисто навчався в недержавному ВУЗі й не жалкую, бо в мене викладали кращі педагоги з усієї області (+ з Києва). На той час у моєму вузі (на відміну від "старих" ВИШів) вже був безкоштовний, безлімітний інтернет та насучасніша бібліотека. Доречі за книжками з неї я брав для навчання книги і для "старих" ВУзів накшталт чну.

Тому одним словом ректору не треба заздрити і мяко кажучи казати неправду. Бо є різні ВУЗи. 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100