Днями відбулось зарахування абітурієнтів до ВНЗ на денну форму навчання на основі базової та повної середньої освіти. Під час вступної кампанії 2013 року кількість поданих заяв до вищих навчальних закладів Черкащини становила 39,4 тис.

У новому навчальному році ВНЗ області розпочнуть підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст», «магістр» за 452 спеціальностями загальним ліцензованим обсягом 34,7 тисяч осіб, що на 2,6 тисячі менше минулого навчального року.

У порівнянні з 2012 роком Міністерством освіти і науки України зменшено кількість затверджених місць за державним замовленням – на 470 місць, що становило 8446 місць, йдеться на сайті Департаменту освіти і науки ОДА.

Правом вступу на 1-й курс денної форми навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» скористався 2431 абітурієнт, а це кожен 3-й випускник ЗОШ; для здобуття «молодшого спеціаліста» – 2766 абітурієнтів.

За оперативними даними, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» на державну форму навчання вступило 2766 осіб, серед яких 157 сиріт та осіб з обмеженими можливостями.

Наразі зарахування абітурієнтів до ВНЗ І-ІV рівнів акредитації за кошти фізичних та юридичних осіб триває. Остаточні дані щодо кількості зарахованих студентів будуть відомі наприкінці серпня.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Sigyn 16.08.2013 19:07
"За оперативними даними..." - в часи розбудови повного контролю думок, покладених на плечі ІТ ?? Приємно було взнати, що в україні ще існує такий старий, вивіренний часом спосіб отримання інформації. То й почім повідомлення "оперативника павлуші морозова"? Як і раніше, по 50 радянських рублів за стук?? Як говорив незабвєнный Льоня Голубков - "Хорошая прибавка к пенсии!!" А чи не продешевили, панове присяжні-засідателі?? Радянських рублів то більше не мається!! :-) :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 16.08.2013 18:16
Где после получения образования молодые люди найдут себе место под солнцем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100