Черкаські триатлоністи Олексій та Катерина Сюткіни стали кращими в п’ятому міжнародному запливі через Дніпро, що минулої суботи проходив у Черкасах.

Відстань у 10 кілометрів Олексій здолав за 1 годину 56 хвилин, а його дружина Катерина з лівого на правий берег перепливла за 2 години 7 хвилин. Загалом із різним часовим результатом, Дніпро перепливло дев’ятеро сміливців, серед яких навіть 13-річна дитина.


Під час п’ятого міжнародного запливу через Дніпро учасники стартували на лівобережжі біля села Чапаєвка, а фінішували в Черкасах на березі пляжного комплексу «Бочка». Востаннє такий заплив відбувався ще 2007 року. Напередодні змагань про свою участь у них заявили 16 учасників, однак на старт з’явилося значно менше. 


Варто зазначити, що, аби «підкорити» Дніпро, до Черкас хотіли приїхати триатлоністи з різних областей України. Але так склалося, що заплив у Черкасах збігся в часі із чемпіонатом із триатлону в Запоріжжі. Тож учасниками п’ятого Міжнародного запливу стали лише черкаські триатлоністи та морські багатоборці, а також представник Німеччини Томас Реєз, який окрім того виступив ще й одним зі спонсорів запливу. Варто зазначити, що до фінансування запливу в Черкасах Томас залучив ще й свого німецького приятеля Франка Лінднера. Саме фінансова складова є головною причиною того, що останні кілька років заплив у Черкасах не відбувався.

– Як не дивно, але нинішній заплив профінансували німці. Більше того, вони самі ініціювали його проведення. Також хочу сказати велике дякую президенту федерації триатлону та депутату Черкаської міськради Андрію Більді. Він і так багато робить для розвитку спорту в місті, тому ми не зважувалися звертатися до нього по допомогу, але напередодні заходу він сам запропонував свою підтримку, – розповідає організатор запливу Микола Чалов.


Микола Чалов, який і сам свого часу перепливав Дніпро, розтлумачує, що повільним темпом 10 кілометрів можна подолати за 3-4 години.

– А попередні запливи свідчать, що Дніпро від Чапаєвки до «Бочки» можна перепливти і за 2 години 15 хвилин, – роз’яснює Микола.

Однак п’ятий заплив показав, що здолати 10-ти кілометрову дистанцію можна значно швидше. І це довів знаний триатлоніст Олексій Сюткін. На правому березі він лідирував вже через 1 годину 56 хвилин після старту в Чапаєвці.

– Попереднього разу цю ж відстань пропливав за 2 години 12 хвилин, – вийшовши з води, пригадав Олексій.

За дві години і сім хвилин 10 кілометрів здолала дружина Олексія Сюткіна Катерина. Дівчина жартує, що на дистанції спеціально поступилася чоловікові.

 

– А якщо серйозно, то кожен з нас плив у своєму темпі, – зазначає Катерина.


Під час дистанції Каті хотілося з’їсти чогось солоденького. Взагалі ж, за словами спортсменів, під час такої довгої траси організм витрачає значну кількість енергії, і з’являється сильне відчуття голоду. Тож на дистанції спортсменів підгодовують, їжу припасають у човнах супроводу.

– Кожен спортсмен сам визначає, що він буде їсти, – розтлумачує Микола Чалов. – Наші учасники брали з собою як спеціальну пасту, так і шоколадні батончики та булочки.

А от Олександр Обушенко, який приплив третім із часом 2 години 32 хвилини, протягом всієї дистанції мріяв про курку-гриль.

Четвертим водну стихію здолав представник Німеччини Томас Реєз. Він показав час у 2 години 42 хвилини.


Завершив заплив 13-річний Денис Снесар, який став і наймолодшим учасником змагань. Дніпро він проплив за 3 години 24 хвилини.

– Це майже нереально, що в 13 років йому вдалося пройти таку складну та довгу дистанцію, – зауважують організатори.


Денис став справжнім героєм серед своїх однолітків, які того дня змагалися на значно меншій дистанції у 300 метрів (від острова до «Бочки»).

Організатори зазначають, що нинішній заплив через Дніпро – це старт значно масштабнішого заходу – естафетного запливу Дніпром по всій території України. Його планують організувати наступного року. До цього заходу збираються залучити всі області, якими протікає головна водна артерія країни. Протяжність дистанції близько 1200 км!

 

Наталія Заїка, фото – В'ячеслава Ромодана

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100