З самого початку запуску серійного повномасштабного виробництва (зварювання, фарбування, складання) автомобілів JAC на заводі корпорації «Богдан» в Черкасах локалізація складе понад 30%, а вже до кінця поточного року – понад 51%. Про це інформує офіційний сайт корпорації.

Корпорація «Богдан» провела переговори з постачальниками комплектуючих із України, підписавши вже угоди, і на завершальному етапі знаходяться переговори із потенціальними постачальниками з Російської Федерації та Білорусі.

«Вихід на ринки країн СНД, насамперед Росії, із продукцією виготовленою в Україні є стратегічним завданням. Тому саме з запуском автомобілів JAC в серію ми максимально локалізуємо виробництво. Таким чином, корпорація «Богдан» не тільки завантажує власне виробництво, але й надає замовлення суміжним підприємствам»,- зазначив Олег Свинарчук, президент корпорації «Богдан». Керманич корпорації в черговий раз підкреслив: автомобільна промисловість – локомотив економіки держави, оскільки одне робоче місце на автоскладальному заводі – це додаткові 8-10 робочих місць в суміжних галузях.

Вже з першого етапу повномасштабного виробництва, в автомобілях JAC використовуватимуться вітчизняні глушники, сидіння, акумуляторні батареї, матеріали для оббивки стелі салону, шини, колеса, стартери та багато іншого.

Нагадаємо, наприкінці серпня поточного року корпорації «Богдан» розпочала виробництво пілотної партії легкових автомобілів JAC на автозаводі в Черкасах. Першим з конвеєра зійде елегантний седан С-класу J5. А вже у листопаді поточного року «Богдан» розпочне випуск ще однієї моделі – компактний кросовер S5.

Дизайн автомобілів JAC розроблявся італійським дизайнерським бюро Pininfarina, а за результатами краш-тесту С- NCAP вони мають п’ять зірок (найвищий бал).

Розширення модельного ряду автомобілів, що виготовляються в Україні стало можливим завдяки крокам держави по захисту внутрішнього ринку: введення додаткових мит на імпорт готових авто та запровадження утилізаційного збору.

Згідно прогнозу фахівців корпорації, з початком серійного виробництва автомобілів в Україні їх вартість для покупців в середньому вдасться знизити на 10 тис. грн.

Корпорація «Богдан» має найсучасніший в Україні завод з виробництва легкових автомобілів в Черкасах проектною потужністю 120-150 тис. авто на рік.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100