реклама Делікат

реклама

У цьому році осінь нагадала про себе вже в останні 5 днів серпня, коли середній температурний фон складав лише +14° і відповідав середині вересня.

Із 26 серпня з випаданням дощів, агрометеорологічні умови для накопичення вологи у грунті поступово покращились – на кінець місяця грунтова засуха скрізь припинилась та створились сприятливі умови для появи сходів озимого ріпаку. Основні дощі пройшли в останні 3 дні місяця, коли випало 27-54 мм, або 140-280 % декадної норми, а в Золотоноші випало 1,5 місячної норми. Проте, літо поки що триває, а подібні «вторгнення осіннього холоду» бували на Черкащині і раніше. Одночасно через щоденні дощі та перезволоження грунту практично призупинились всі роботи на полях. Прохолодна волога дощова погода сприяла розвитку грибкових захворювань на кошиках соняшнику, який практично був готовий до збирання.

Температура води в р. Дніпро на ранок 3 вересня складає +19º. Хоча вода прохолодна, проте ще відповідає купальному сезону.

З 28 серпня дощі знизили клас пожежної небезпеки до 1 (відсутня) ласу і найближчими днями показник істотно не зросте.

За прогнозом, погоду Черкащини визначають атмосферні фронти циклону з північного – заходу, тому з 4 по 7 вересня очікуються дощі з температурою повітря вночі +7+12°, вдень +14+19°. Погода на Черкащині стабілізується з 9 вересня, тому прогнозується без опадів. Денні температури прогріватимуться до +15+20°, вночі стовпчики термометрів не опускатимуться нижче +10+15°.

За даним багаторічних спостережень 4 вересня найтепліше було у  1951 році – 31° тепла, найхолодніше у 1997 році – 4° тепла.

Про це інформує начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Почти угадали 05.09.2013 08:27
Удивляет,что новостийный ресурс публикует старые рассказы:4 сентября-ПРО 26 и 28 августа :-).Вообще-то прогноз-это то,что будет.А будет "бабье лето",как обещают все сайты с реальными прогнозами погоды. А ещё...просто выгляните в окно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Гідрометцентр 04.09.2013 15:43
А я то думаю, сьогодні був в мерії і бачив як всі в тулупах ходять, а пан Білотрусов із Бездуменком сидять в своїх кабінетах у валянках...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100