реклама Делікат

реклама

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб доручив керівникам відповідних структурних підрозділів пришвидшити роботи щодо створення та облаштування сучасного діагностично-консультативного центру на базі Уманської міської лікарні.

– Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича нам потрібно створити комфортні умови перебування пацієнтів у лікарнях та забезпечити можливість пройти якісне обстеження на сучасному діагностичному обладнанні кожному жителю області, який того потребує. На прикладі Черкаського обласного медичного діагностичного центру, вся діагностика тут повинна бути безкоштовною і доступною черкащанам незалежно від їхніх матеріальних статків, – наголосив Сергій Борисович. – Уже в наступному році в приміщенні лікарні необхідно виконати всі ремонтно-реставраційні роботи та повністю оснастити його усім необхідним обладнанням.

Нагадаємо, у березні 2013 року на базі Черкаської обласної лікарні запрацював обласний діагностично-консультативний центр. Із метою наближення якісних медичних послуг до населення з віддалених районів ще два таких центри з’являться в Каневі та Умані, зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

Крім того, голова облдержадміністрації під час візиту до Умані перевірив роботу аптечних пунктів на території медичної установи. Нині пацієнтів міської лікарні обслуговує дві аптеки: одна приватної, інша – комунальної форми власності. Сергій Борисович звернув увагу на дотримання вимог встановлення роздрібних цін на ліки та наявність знижок для осіб пільгових категорій.

Окрім того, у зв’язку з паломництвом хасидів на території міста Умань та потребою організувати його на якісно новому рівні, керівника області цікавив режим роботи медиків на період прийому брацлавських хасидів. За словами головного лікаря, заклад надає цілодобову допомогу.

Також, як повідомив головний лікар Уманської міської лікарні Валерій Мироненко, протягом 2012-2013 років на виконання доручень Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, що минулого року відвідав лікарню в рамках робочого візиту на Уманшину, в закладі було відремонтовано центральний вхід, палати для інсультних хворих та проведено капітальний ремонт даху хірургічного корпусу (вартістю близько 2 млн грн).

Довідка

Потужність Уманської міської лікарні – 270 ліжок. У складі лікарні є поліклініка на 850 відвідувань за зміну. Тут функціонує 9 стаціонарних відділень, 5 з них – хірургічного профілю (135 ліжок): хірургічне, травматологічне, нейрохірургічне, неврологічне, терапевтичне, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, кардіологічне, відділення дитячої хірургії, хірургія 2 (отоларингологічні та офтальмологічні ліжка), урологічне.

На базі Уманської міської лікарні надається кваліфікована й спеціалізована медична допомога жителям міста та п’яти прилеглих районів. Функціонує пункт санітарної авіації: він забезпечує консультативну допомогу шляхом виїздів спеціалістів лікарні в райони.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 кира 06.09.2013 14:49
дійсно, такі потужні медичні центри вже давно слід зробити в районах. правильна справа
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 otorynolaryngoTRAKHeolog 06.09.2013 00:18
Життя Уманської медицини завмерло та збереглось на рівні 70-80х років. А це обличчя всієї Черкащини. За кількістю українських та зарубіжних гостей (по відношенню до кількості проживаючого населення) протягом року з м.Умань може зрівнятись хіба, що Львів, Київ та Південний берег Криму. Черкаси відпочивають десь в другій сотні. А лікарня м.Умань - музей під відкритим небом, можна приєднати до краєзнавчого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Гонта 05.09.2013 11:07
Правильно Іра. Самі бюджет деребанять навідь на укріплення берега Дніпра бiля Межигірря, а цих змушують з людей дерти останнє. Знаємо їхні безкоштовні консультаціi та обстеження. Відкатають 50% на непотрібному обладнанні, ось і вся забота.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 ирина 05.09.2013 08:32
хоче......много чего можна хотеть!!! для строительства нужны деньги,а где же их взять,если Вы их на ремонты ОДА ,празднования области и кобзаря потратили!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100