реклама Делікат

реклама

Цього тижня виконком прийняв рішення про виділення коштів на роботи з капітального ремонту будинків ОСББ «Сєдова,50» та ОСББ «Оберіг» на загальну суму понад 73 тисячі гривень. Гроші виділяються на умовах співфінансування: 35 відсотків від загальної вартості робіт  сплачує міський  бюджет, решту – покриває об’єднання. Така фінансова допомога передбачена міською Програмою підтримки ОСББ. Про це інформує прес-служба МВК.

Загалом цього року у бюджеті міста закладено близько 1,2 мільйонів гривень на капітальні ремонти ОСББ. З них вже виділено об’єднанням 471 тисячу гривень. Цьогоріч такою можливістю скористалось 22 черкаських ОСББ.

Серед них – ОСББ «Оберіг» (що по вул. Ільїна, 342), яке на ремонт під’їзду із заміною електромережі, зливової каналізації та вікон отримало з міського бюджету близько 42 тисячі гривень. А також  ОСББ «Сєдова,50», якому на ремонт  мережі електропостачання було виділено більше 31 тисячі гривень.

До речі,  ОСББ «Оберіг» вже має  позитивний досвід співпраці з містом. Приміром, у попередні роки за сприянням міського бюджету вони зробили капітальний ремонт покрівлі, вкривши її повністю сучасним гідроізоляційним матеріалом. А також – замінили систему водопостачання, ізолювали труби гарячої води та частково замінили труби системи водовідведення.

А от для відносно молодого ОСББ «Седова,50» (яке лиш торік взяло будинок собі на баланс) – це буде перший «спільний» з містом капітальний ремонт їх багатоповерхівки.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу сприяння ОСББ департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрій Кучеренко розповів, що, аби отримати бюджетне співфінансування, ОСББ мають зібрати на своєму рахунку 65 відсотків коштів від загальної вартості запланованого у їх будинку капітального ремонту.

– Зрозуміло, що на це потрібен час. Оскільки кошти на ремонт є складовою  вартості тарифу на квартплату. Аби на рахунку об’єднання «набігла» відповідна сума має пройти певний проміжок. Це може бути кілька місяців, а може – й рік – в залежності від кошторису робіт, складності та обсягів запланованого ремонту. А також вартості тарифу  та закладеної в ньому частки на проведення капремонтів. Оскільки мешканці самі визначають на загальних зборах, якою буде квартплата у їх будинку, – відзначає Юрій Олександрович.

За його словами, співфінансування з міського бюджету капремонтів ОСББ відбувається абсолютно демократично, на рівних умовах для всіх об’єднань. Приміром, цьогоріч усі ОСББ, які звернулись за фінансовою допомогою на проведення робіт з капітального ремонту їх будинку, отримали кошти з міського бюджету.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 бродяга 09.09.2013 06:20
Ремонт крыши самой обычной девятиэтажки тянет около 250000гр , таих в городе ( требующих ремонта ) несколько сотен. И это только ремонт крыши .
Если делать настоящий кап. ремонт - как того требует законодательств о Украины, для передачи жилого фонда на баланс ОСББ всего жилого фонда Черкасс необходимо будет или продать половину города или нашествие чумы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100