Призначення Радою виборів в п’яти «проблемних» округах активізувало роботу політологів. Не один з них вже висловив свою думку щодо рішення депутатів та спробував спрогнозувати хід виборів.

Так, політолог Володимир Фесенко називає класичним компромісом домовленість влади та опозиції призначити вибори у п'яти проблемних округах на 15 грудня. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

«Головним чинником було те, що призначення виборів іде в контексті наших зобов'язань перед Європейським Союзом. На більші поступки пішла опозиція. Вона спочатку наполягала, щоб вибори були до вільнюського саміту. Влада була за те, щоб вони пройшли ближче до Нового року, аби занизити явку виборців. Крім того, говорила про сім округів. Але все ж теж пішла на поступки. Зараз це питання для неї не критичне — Балогу та Домбровського вже позбавили мандатів. Все одно рішення по них буде. Це лише питання часу», - зазначив експерт.

За його словами, вибори будуть непростими.

«Нас чекають нові конфлікти. Але й ситуація буде інакшою, аніж у минулому році. Дуже важко стільки часу утримувати опозиційні настрої. Влада була зацікавлена, аби виборці тут заспокоїлися. Тепер з'являться багато нових кандидатів. Буде чимало відомих людей — колишніх депутатів, місцевих впливових людей. Аби розпорошити опозиційний електорат, буде декілька квазіопозиційних кандидатів. Формат конфігурації кампанії буде інакшим. Це може вплинути на розподіл симпатій», - зауважив Фесенко.

Політолог Кость Бондаренко зазначає, що вибори не змінять розстановки сил в парламенті. Його коментар також наводить Gazeta.ua.

«Опозиція пішла на компроміс. Вона чудово розуміє, що ці вибори для неї не роблять погоди. Для влади вони будуть теж не суттєвими. Бо всі розстановки в парламенті вже відбулися. Цих п'ять депутатів не є якимись вирішальними», - зауважив політолог.

Бондаренко підкреслив, що ці вибори не будуть занадто дражливими та чорними.

«Матимуть специфіку в залежності від регіону, де проходитимуть. Наприклад, в Києві боротьба йтиме більш жорстко через наявність фінансових ресурсів. Зараз поки невідомо, хто буде балотуватися. У мене є інформація, що значна частина тих, хто йшов у 2012 році, цього разу відмовляться. Хтось розчарувався, у когось не вистачає терпіння, інші не мають грошей або вирішили, що досить. Може бути й таке, що результати виборів знову не визнають. Все залежатиме від того, хто і як працюватиме», - додав він.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Сергій з Кривалівки 07.09.2013 00:24
Що їх слухати... Обидва - і Бондаренко, і Фесенко - провладні політологи!..... Відробляють лаве від "р*гів"....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Loki 06.09.2013 21:34
22 млн спрогнозировали только потому, шо это уже прошлое, и їх вже просто про_ралы)). Шо за палец покажут новенькие троллейбусы жителям тіньків- покажет время)). Уверен, что почесный презик, тоже может пообещать подать газ из выхлопных труб троллейбусов в каждую мазанку названного села,сохранившу юся с 1814 года))). Ужасно опичален отсутсвием уборной на третьем этаже подвала местной школы, как токо страдают от этого выпускныкы жабфака,трепфак а и дурфака, в добавок есчо и не информированные представныком рда о том, как правильно им поступать не отклоняясь от генеральной линии партии((. Ортопедический кабинет по заговариванию зубиков выборцям - организовать!! Срочно!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 незнайка 06.09.2013 16:13
22 млн уже спрогнозировали Жизнь продолжается Глядишь и новенькие троллейбусы покажут
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100