На виборах 15 грудня влада влаштує міні-репетицію президентських виборів 2015 року. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-депутат Степан Гавриш, який восени 2012 року балотувався самовисуванцем на виборах до Верховної Ради VII скликання по одномандатному округу № 176 (Харківська область), проте програв представнику Партії регіонів Дмитру Шенцеву.

«Те, що це буде тренувальним полігоном для влади, перевіркою на реакцію Заходу на результати цих виборів, не викликає жодного сумніву. Це міні-репетиція виборів у 2015 році, коли будуть запущені перш за все інформаційні технології, які вже зараз відпрацьовані і є достатньо витонченими. Адміністративний ресурс буде працювати на іншому рівні. Це не буде прямий тиск на виборців, чи дільничну прокуратуру. Це буде заснування соціального корпусу влади, примусу до прийняття рішень», - сказав Гавриш у коментарі.

На його думку лише завдяки ініціативі Партії регіонів сьогодні було призначено 15 грудня датою проведення виборів в 5 округах.

«Влада розуміє, що в неї є забов'язання, які вона має виконати до листопада у Вільнюсі. І оскільки це було однією з вимог, зовсім не важкою вимогою, яка не вимагає ніяких зусиль, і оскільки влада перебуває зараз на певному етапі «перезавантаження» геополітичного виміру, то вона це робить виключно в угоду Європейському союзу», - сказав Гавриш.

«Опозиція не володіє жодними ресурсами аби тиснути, впливати і проводити з владою ефективні переговори», - додав він.

На запитання, чи буде він брати участь у виборах на цих округах Гавриш відповів: «Ні, не буду. Мені здається, що мажоритарна форма виборів в Україні себе вичерпала як така у сучасних політико-економічних умовах. Для того щоб бути обраним потрібно, з одного боку, спиратися на сильну партію і, з другого боку, володіти достатньо серйозними фінансовими ресурсами».

«Вибори в мажоритарному окрузі передбачають скоріше покупку електорату», - додав на останок політик.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 СЕЛЯНИН 09.09.2013 08:51
В сельской местности административно -бюрократический ресурс проведет любые выборы КАК СКАЖУТ Только в этом случае безответственно сть и безнаказанность им гарантирована
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Loki 08.09.2013 22:58
Отчасти согласен. Фсегда нужен лабораторный кролик (не сеня - этот вапче не в счёт) для проверки новых теорий флешмобов по имени "выборы-....". А тут он без дополнительных лишних усилий сам в рот удаву лезет))). Есть есчо фомы которые не верят, шо "выборы-2015" уже состоялись и осталось только провести пару тренингов и предпроверок для успешного одноголосного проведения одноимённого флешмоба для иностранных наблядателей???? Отож!! С новым презиком вас, пановэ!!))))). (наберитесь побольше терпения услышать старое-новое имя!. Добро пожаловать в худшее прошлое. Постиндустриаль ное общество - это таки не пакетик гречки!) Удачи!!! И мои вам соболезнования, ведь и дальше грабить и насиловать вас будут совершенно не черкасские люди((((.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО 08.09.2013 20:15
Логічний прогноз досвідченого політика та фахового юриста.
Реги за голос на цих виборах платитимуть по 500 грн, на президентських - по 1000 грн за голос.
Але минулі вибори показали, що гроші вже не грають вирішальну роль, бо більшість виборців беруть гроші (і правильно роблять, адже це гроші, викрадені через завищені ціни на послуги та товари з їхнього ж карману), а голосують самостійно.
На майбутніх виборах переважний вплив матимуть безпрецендентні протиправні адмінтиск та тупий фізичний вплив через "тітушок" та правоохоронних органів.
Протидіяти цьому можна і потрібно серйозною підготовкою не лише штабістів кандидатів в нардепи, а й максимальною кількістю виборців, які не хочуть так далі жити, які не хочуть залишать дітей на поталу шлеперам при владі.
Тому в єднанні - наша сила!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100