Господарський суд Черкаської області під головуванням судді Н. М. Спаських залишив без розгляду позов прокурора міста Черкаси в інтересах держави в особі Черкаської облдержадміністрації до Черкаської міської ради та до ПП «Фегра» про визнання недійсним рішення та договору оренди землі, а також про зобов’язання повернути земельну ділянку.

Ухвала суду є у розпорядженні інформаційного агентства «Прочерк».

Черкаська облдержадміністрація сподівалася на визнання недійсним рішення Черкаської міськради від 2006 року про надання приватному підприємству «Фегра» земельної ділянки в оренду по вул. 30 років Перемоги, 5/1. Але прокурор не зміг надати суду доказів, що визначений ним позивач Черкаська облдержадміністрація згідно з чинним законодавством наділена правами звернення до господарського суду із позовами про визнання недійсним рішення, визнання недійсним договору оренди землі та зобов'язання повернути земельну ділянку. За таких обставин саме прокурор повинен був визначити себе позивачем у справі.

Суд позбавлений права в ході розгляду справи визначити прокурора позивачем у справі замість позивача Черкаська облдержадміністрація, оскільки заміна позивача чинним ГПК України не передбачена, на відміну від заміни відповідача (ст. 24 ГПК України). Отже, суд вирішив, що позов підлягає залишенню без розгляду.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 yazon din alt 14.09.2013 13:58
Решение судьи абсолютно ЗАКОННОЕ. Были ли там нарушения, обоснован ли иск по сути - вопрос отдельный. Принять иск к рассмотрению судье не позволила тупость и некомпетентност ь псевдоюристов из ОДА. Которые понятия не имеют о хозяйственно-процессуальном кодексе. Навряд ли воровская власть простит судье такое неуважение к её хотелкам. И можно ждать его замены на очередное "талантливое" **о вроде Сысоевой
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО 14.09.2013 11:04
ПРОКУРОРА ПРОСТО КУПИЛИ, АБО ЗАБОРОНИЛИ ПОЗИВАТИСЬ ПО ЦЬОМУ ПИТАННЮ.
АДЖЕ ПРОКУРАТУРА МАЄ ВСІ ДОКАЗИ ЗА ОСОБИСТИМ ПІДПИСОМ ОДАРИЧА ТА КУДРЯВЦЕВА ПРО ТЕ, ЩО МІСЬКА РАДА ТА ЇЇ ВИКОНКОМ НЕ МАЄ ПРАВОУСТАНОВЧИХ ДОКУМЕНТІВ, ОТЖЕ, ЇЇ РІШЕННЯ НЕПРАВОЗДАТНІ.
ТАК ЩО ЦЕ РІШЕННЯ - ФАРС!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Гонта 13.09.2013 23:38
Шкода суддю. Певно це було останнє його законне рішення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Досвідчений 13.09.2013 21:37
Чи на довго ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100