реклама Делікат

реклама

Прокуратура міста оскаржує в суді вищої інстанції ухвалу Господарського суду Черкаської області під головуванням судді Н.М. Спаських.

Мотивуючи тим, що прокурор повинен був визначити себе позивачем у справі, суд залишив без розгляду його позов в інтересах держави в особі Черкаської облдержадміністрації до Черкаської міської ради та до ПП «Фегра».

Прокуратура не погоджується зі вказаною ухвалою, оскільки суд не врахував доказів прокурора про те, що Черкаська облдержадміністрація наділена правами звернення до господарського суду.

Однак, це передбачено Законом України «Про місцеві державні адміністрації». Виходячи із визначених цим Законом повноважень, Черкаська обласна державна адміністрація є державним органом зі статусом юридичної особи. А юридична особа, відповідно до Цивільного кодексу України, наділена правом звертатись до суду.

Крім того, у відповідності до Господарського процесуального кодексу України, прокурор, звертаючись до господарського суду в інтересах держави, самостійно вказує орган, уповноважений державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах.

Зважаючи на це, ухвала Господарського суду є незаконною та підлягає скасуванню, про що і йдеться в апеляційній скарзі на вказане рішення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Черкаси.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Софт 16.09.2013 08:49
В хоз.суде черкасской области есть харошее правило - по средам собираются все судьи и обсуждают "скользкие" моменты в законодательств е. Думаю что и данная ухвала суду просто так с кондачка не принималась и явно обсуждалась. Прочерк - текст ухвалы дайте в полном виде - каждый юрист сам даст ей оценку. А как прокуратура пишет иски полудебильные - мы харашо знаем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Анжела 15.09.2013 14:32
Логічно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100