реклама Делікат

реклама

Уже наприкінці цього тижня може зупинитися Смілянська комунальна друкарня «Тясмин», бо підприємству, що належить обласній комунальній власності, немає за що купити газетний папір. Про фінансові проблеми на смілянській друкарні «Прочерку» повідомив її керівник Анатолій Котов.

– Казначейство блокує платежі комунальних газет і не реагує на наші звернення. Одні відписки. А за папір ми винні майже 80 тисяч гривень. Редакції нам теж винні за друк чималу суму. Якби ці кошти вчасно надійшли, то я встиг би замовити й завезти нову партію паперу, – бідкається в. о. директора СКВПП «Тясмин» Анатолій Котов.

Керівник друкарні звертався до голови обласної ради Валерія Черняка, проте марно.

– Він довго не реагував на мої офіційні листи, а потім відписав, що не втручається в господарську діяльність підприємства й порадив подавати на редакції до суду. Я ніяк не можу потрапити до нього на прийом, щоб обговорити проблеми підприємства й озвучити свої пропозиції. Ситуація критична з червня, але мені ще вдавалося триматися на плаву. Нині ж допомога обласної влади просто необхідна. Слід якось вплинути на казначейство. Якщо керівник області розписується у власній слабкості, то як я можу змусити казначейство пропустити платежі? – бідкається Анатолій Котов.

За словами Анатолія Котова, півтора місяці тому друкарні вдалося трохи покращити фінансову ситуацію завдяки голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу. Він таки вплинув на казначейство і деякі крупні платежі таки пройшли.

– Разом із приватними газетами ми на сьогодні друкуємо до півтора десятка видань. Я їх вже попередив про проблеми, які можуть виникнути у зв’язку з браком коштів на підприємстві, – зазначив Анатолій Котов.

Зустрітися з головою обласної ради Анатолію Котову потрібно ще з однієї причини: ще 7 травня він написав заяву на звільнення з посади в. о. директора СКВПП «Тясмин». З першого червня, згідно заяви, його повинні були звільнити…

– І чиновники з управління майна облради, і чиновники з управління інформаційної політики облдержадміністрації кажуть, що Черняк досі не підписав відповідне розпорядження про моє звільнення. Ні телефонні дзвінки, ні листи до голови обласної ради та голови облдержадміністрації не дали результату. Грають у мовчанку! Але ж я працюю на підприємстві обласної комунальної власності, тож саме Валерій Черняк має підписати мою відповідне розпорядження про звільнення. Вже три з половиною місяці я намагаюся достукатися до обласної влади й змусити її відреагувати на мою заяву. Таке враження, що мене свідомо ігнорують! Ніхто не може пояснити, чому мене не звільняють за власним бажанням! До речі, мого звільнення чекає і кандидат на мою посаду, та я вже не знаю, чи та людина дочекається… – говорить Анатолій Котов.

Керівник друкарні, призначений на цю посаду 1 березня цього року, наголошує, що підприємству потрібен господарник, а не журналіст, яким є за фахом Анатолій Котов.

Нині він збирається подавати в суд на голову обласної ради Валерія Черняка за порушення трудового законодавства.

– Вважаю, що пан Черняк свідомо порушує трудове законодавство України та моє право на вибір. Уже найближчим часом мій адвокат подасть позовну заяву до суду на цього чиновника. Нехай відповідає перед законом, якщо в цій державі ще є якісь закони, – зауважив Анатолій Котов.

«Прочерк» також намагається отримати коментар і в представників обласної влади.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 землевоз 16.09.2013 15:30
Цитую водовоз:
А не тот ли это Кротов,который отказался печатать "Нову молодь"?Если тот,то таких людей нам нужны.Увольнять нельзя.Пригодится.

Именно тот."Нова МЧ" у него 11тыс гривен отсудила.Чё плакать,возмест и убытки из своего кармана и вали нафиг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 водовоз 16.09.2013 15:20
А не тот ли это Кротов,который отказался печатать "Нову молодь"?Если тот,то таких людей нам нужны.Увольнять нельзя.Пригодится.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 будячок 16.09.2013 13:42
згідно з трудовим законодавством (може щось змінилося) Ви могли вже 21 травня не виходити на роботу, а тоді подавати до суду.. працівник, який вийшив на роботу після двох тижнів з дня подачі заяви вважається таким, що продовжив свій трудовий договір. А зараз який суд? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100