реклама Делікат

реклама

Собаки в черкаському міському притулку незабаром можуть стати агресивними й голодними. На їжу для них цьогоріч влада не дала ні копійки. Тварини виживають коштом небайдужих жителів міста, інформує «НТН».

Пенсіонерка Віра Миць вже четвертий рік підгодовує безпритульних тварин. Ледь не щодня вона встає вдосвіта, щоб наварити каші для собак із притулку. На це витрачає чверть пенсії.

– Я, чесно кажучи, витрачаю десь до 200 гривень. Оце як пенсія, то я купляю мішок каші, – каже пенсіонерка.

Завдяки допомозі таких небайдужих жителів й виживають собаки в міському притулку. Нині їх тут до трьохсот. З часу його створення – а це 2008 рік – фінансувати заклад обіцяла влада Черкас. Утім, захисники тварин твердять: чиновники дають на утримання чотирилапих копійки.

– Із часу створення притулку виділялися копійки. Собаки існують за рахунок пожертвувань, – каже зоозахисниця Ольга Абукаре.

Цьогоріч ситуація мала б змінитися: тендер на закупівлю харчів для собак виграв приватний підприємець, який за помірними цінами міг би забезпечити тварин їжею на 9 місяців. Втім, вона досі лежить на складах бізнесмена.

– До сьогоднішнього дня увесь об'єм знаходиться в мене: жодного кілограма не попросили привезти, тому чим і як годують собак, я не знаю. Питання не до мене. Я зі свого боку готовий був привезти у перший же день і до сьогодні необхідну кількість, – запевняє приватний підприємець Віталій Федоренко.

На утримання псів передбачено більше двохсот тисяч гривень, та ці кошти перерахувати чиновники не можуть. Зазначають: така катастрофічна ситуація не лише з тваринами.

– Я не можу сказати, що ситуація з притулком краща, ніж із лікуванням людей в лікарнях, тому що навіть захищені статті через проблеми із казначейством проходять важко. На жаль, проплати по притулку не йдуть, – констатує заступник Черкаського міського голови Павло Карась.

Допоки в міськраді розводять руками, Віра Павлівна щодня ходить до притулку. Жінка хвилюється, чи встигне отримати пенсію, щоб купити крупи для тварин. Дивитися в очі голодних собак для неї – найбільша мука.

– Вони мені як люди. Я людей так не люблю, як їх, – каже бабуся.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #7 шановна 17.09.2013 12:01
дай бог здоровья тем людям которые не безразличны к животным и помагают им пусть стыдно будет тем которые организували питомник и забыли за него а ведь животные кушать хотят всегда стыдно за них
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 столичный 17.09.2013 10:21
Цитую тарасенко:
Приватний підприємець Віталій Федоренко, выиграл тендер и прячет корм для собак на складе, очень смешной ответ..


http://www.youtube.com/watch?v=sR8elWc9ftY
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Вася Х... 17.09.2013 08:58
Может их надо выпустить на улицу. Будет дешевле. Местные их сами постреляют.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 федор принципиальный 17.09.2013 08:40
Посмотрите на пашу и собак,ясно куда уходят деньги......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 стабилизец 17.09.2013 07:16
Чего и следовало ожидать. Следующий в очереди на вымирание - зоопарк.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 столичный 16.09.2013 21:10
Выпустить всех собак, а их около 500 и пусть гуляют по городу. может тогда одумаются. Карась только языком говорит, а действий НОЛЬ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 тарасенко 16.09.2013 20:55
Приватний підприємець Віталій Федоренко, выиграл тендер и прячет корм для собак на складе, очень смешной ответ. Скорее всего - эти деньги потрачены на другие нужды, а теперь надо как-то оправдаться, что мол не просят корм для собак. Так ведь деньги ему выделили именно на эти цели. Надо дать запрос в горисполком, сколько выделено денег, а потом посчитать, что закуплено и на какую сумму. Мы ведь все знаем сколько стоит корм и какой, а затем все выложить на местном канале и в газетах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100