реклама Делікат

21 вересня територіальна громада села Ленінське, що на Чорнобаївщині, відзначала відразу три події, а саме: Різдво Пресвятої Богородиці, 70 – річницю визволення Чорнобаївщини від фашистських загарбників та річницю відкриття Алеї Слави воїнів – афганців.


Дійство розпочалося урочистою ходою. Колона із учнівського та педагогічного колективів Ленінського НВК, жителів територіальної громади, воїнів – афганців, шкільних футбольних команд із сіл Старий Коврай, Лящівка, Васютинці попрямувала до Меморіалу Слави, де розпочався урочистий мітинг, присвячений 70 – річниці визволення Чорнобаївщини від фашистських загарбників.

Вшановуючи в цей день усіх ветеранів Великої Вітчизняної війни, схиляючи голови перед світлою пам’яттю загиблих воїнів в роки війни, на мітингу виступили сільський голова Анатолій Писаренко, один із засновників СТОВ «Дніпро» с. Ленінське Олексій Душейко, перший секретар Черкаського обкому КПУ, депутат Черкаської обласної ради Віктор Роєнко, всіх присутніх привітали і учні місцевої школи.


Далі колона попрямувала до Алеї Слави воїнам – афганцям. На річницю відкриття Алеї Слави прибула делегація бойових побратимів.

Ранили серце виступи учнів місцевої школи, схиливши голови у зажурі стояли ветерани Афганістану, тамуючи невимовний біль у душі і серці, не стримуючи сліз, сиділа мати загиблого воїна – афганця Віталія Дяченка Олександра Йосипівна, майоріли прапори спілки ветеранів Афганістану, звучали афганські пісні. Учні школи запалили та поставили 5 свічечок в пам’ять про п’ятьох юнаків, яким не судилося повернутися з війни живими. Капітани шкільних футбольних команд сіл, які прибули на урочистості, поклали квіти до могил загиблих воїнів – афганців Анатолія Прітченка та Віталія Дяченка.


На завершення урочистостей на сільському стадіоні відбувся турнір з міні – футболу серед шкільних команд сіл Васютинці, Ленінського, Старого Ковраю та Лящівки, присвячений пам’яті загиблим воїнам – афганцям. Першість вибороли господарі свята, перемогла команда футболістів із Ленінського. Всі команди були нагороджені Грамотами, футбольними м’ячами і грошовими преміями від спонсорів турніру родини Душейків та Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району Черкаської області», а переможці отримали ще й футболки та м’ячі з рук І секретаря Черкаського обкому КПУ, депутата Черкаської обласної ради В. Г. Роєнка.

Після нагородження футбольні команди, жителі села та гості змогли поласувати смачною козацькою кашею.


Всі жителі с. Ленінське, гості свята щиро дякують родині Душейків за підтримку та допомогу у проведенні урочистостей.

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 Серб 23.09.2013 16:38
Корнієнко вчора був з папіком аж у Драбові :eek: :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 незнайка 23.09.2013 16:21
Комбата ЛИСАПЕТНОГО батальона депутата ВРУ Зубика почему не пригласили? Забыли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Андрущенко 23.09.2013 15:33
А де ж був в цейц час інвалід 2 групи Васько Корнієнко? Напевно перед святами вечерком запив...а в ранці із будуна поїхав в Черкаси до Папіка...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100