реклама

реклама Делікат

реклама

Парламент буде розширювати територію доступу до публічної інформації, а не звужувати її. На цьому наголосив Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи ініціативи деяких депутатів щодо змін до Закону по доступ до публічної інформації, інформує його прес-служба.

Стосовно законопроекту про внесення змін до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (щодо удосконалення окремих процедур) під № 0331, який нещодавно зареєстрований групою народних депутатів, Микола Томенко зазначив, що він не має жодного шансу бути підтриманий ані профільним Комітетом, ані опозицією, ані парламентом загалом.

Адже цей законопроект спрямований на звуження території доступу до публічної інформації. Так, зокрема, він передбачає, що будь-які дані фізичних осіб є конфіденційними (сімейний стан) і можуть бути обнародуваними лише за їх прямим дозволом; заборону громадянам України робити копії державних документів; можливість органам державної влади не відповідати на інформаційні запити за певних обставин, а також запроваджує оплату громадянами відповіді на інформаційні запити, що перевищують за обсягом 10 сторінок тощо.

Микола Томенко нагадав, що Комітет з питань свободи слова підготував до другого читання Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з ухваленням Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» (реєстр. № 0947) і вже кілька місяців разом із громадськістю вимагає негайного розгляду його в парламенті.

– Тож Верховна Рада буде розширювати територію доступу до публічної інформації, а не звужувати її, – переконаний голова комітету.

реклама

Коментарі  

 
-1 #6 юрченко 24.09.2013 19:26
микола показує розмір, а він має значення !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Місцевий 24.09.2013 15:54
Команда томенка(гресь,б ондаренко,і т.д.) це команда зрадників! Зрадників БЮТу зрадників надій людей,зрадників Черкащан та жителів області... Люди які забули що таке опозиція яким потрібно тільки гроші та посади а на людей наплювати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Абсурд 24.09.2013 14:26
Гресь взагалі унікум, цілими днями баклуші бє і г....ку пє по Чорнобаю, а йому держава, тобто ВР платить зарплату і не маленьку 7 тис. гривень і все дякуючи ТМВ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 незнайка 24.09.2013 13:22
Хочется верить что мнение Томенко не будет превалировать над мнением тех граждан Украины кому не нравится Он сам и ГРЫНЖОЛЫ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Андрущенко 24.09.2013 13:09
Микола Володимир, Ви наша надія і перемога. Успіхів Вам, тільки без лед*ря Греся, населення Черкащини в шоці від цього співробітництва , ця людина вміє тільки красте і не відповідати за свої дії...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 ирина 24.09.2013 13:08
очередное словоблудие!!! кроме "слов" и проектов -НИЧЕГО!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100