реклама Делікат

Тим, хто критикує обласну владу за недостатню підготовку до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, слід пам’ятати, що «ювілей Кобзаря – це не привід для політичних дискусій чи піару, а насамперед подія, яка має об’єднати усіх нас».

Про це в коментарі, розміщеному на офіційному сайті облдержадміністрації, заявила начальник управління культури ОДА Наталія Джура.

Керівник управління нагадує, що буквально три роки тому поруч з могилою стояв «напіврозвалений будинок - музей Тараса Григоровича, який... до 2010 року перебував у жахливому стані та скоріше нагадував повоєнну розруху, ніж музей духовного пророка».

Пані Джура також назвала основні досягнення влади в цьому напрямку: відреставровано приміщення музею поета в Каневі, оновлено експозицію музею, реставровано могилу та пам’ятник Шевченку. Здійснено реконструкцію та укріплені схили території Верхнього парку заповідника. Збудовано комплекс «Авто-Ріка», який поєднав в собі автобусний та річковий вокзали та ярмаркову площу. На базі Канівського училища культури і мистецтв створено Гуманітарний інститут. За рахунок інвесторів збудовано павільйон приплаву «Тарасова Гора», завершено реставрацію Успенського собору та встановлено в ньому виготовлений італійськими майстрами мармуровий іконостас і 8 кіотів. Окрім того, біля підніжжя Чернечої гори споруджується Тарасова церква.

За наступні півроку заплановано закінчити будівництво міського Будинку культури та його перепрофілювання під Шевченківський культурний центр. Завершенню підлягають роботи ІІ черги реконструкції Нижнього парку заповідника, реконструкції фасадів будівлі науково-дослідного відділу «Літературна Канівщина» та реставрація могили І. Ядловського.

«Усіх скептиків я хочу запевнити, що заплановані заходи відбудуться і ми достойно відзначимо цю подію,» - зазначає Джура.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Нестор Іванович 25.09.2013 10:00
...подія яка має обєднати всіх нас... оце схрестила їжачка із удавом. З таким гі...ом як ваша влада одні лише паД*Нки і можуть обєднуватися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Фугас 25.09.2013 09:13
И вообще - не мешайте красть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 ирина 25.09.2013 08:37
ювілей Шевченка- НЕ ПРИВІД ВИТРАЧАТИ ТАКІ ГРОШІ!!!!!!!!!! !!!! под эту дату сколько денег "списано",что мама не горюй,а на выходе- пшык...споют Реве та стогне"...пообедают...и УСЕ!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 стабилизец 25.09.2013 07:39
Так точно, это, в основном, повод для отмывания денег. Даже с днем рождения Сталина так не носились. А то, что Шевченко предпочел оплакивать Украину все же из Санкт Петербурга во внимание не принимается.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Svoboda 24.09.2013 21:54
Іш, цяця, критикувати не можна їх. Не подобається критика - геть з влади. А поки що при владі, до речі не зважаючи на симпатії черкащан, то вислуховуйте та дякуйте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Loki 24.09.2013 20:48
Даже прочитал всё! Уверен, был бы жив Евклид сейчас, он смог бы дополнить свои знаменитые 5 постулатов шестым: Сумма всех денег выделенных на подготовку и празднование 200 річчя від дня народження Тараса Шевченка, делится нацело без остатка.))))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100