реклама Делікат

Працівники управління ДСНС в Черкаській області готові рятувати черкащан від затоплень у разі надзвичайних ситуацій. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив помічник начальника управління з питань взаємодії з органами державної влади, засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю Костянтин Проценко.

За його словами, для цього рятувальники мають достатню кількість потрібної техніки.

– Справа в тім, що над відкачуванням води має працювати житлово-комунальний департамент міської влади. Вони мають забезпечувати чистку ліньової каналізації, дренажних каналів. Утім, якщо виникне надзвичайна ситуація, ми готові її ліквідувати, – наголосив Костянтин Петрович.

Черкаські рятувальники вже допомагали черкащанам під час останньої сильної зливи. Тоді вони допомагали витягнути в районі літака маршрутку, що опинилася у водяному полоні.

Натомість, як інформує сайт «Урядовий портал», у зв’язку із значним погіршенням погодних умов з метою недопущення виникнення надзвичайних та аварійних ситуацій, центральні та місцеві органи влади мають вжити термінових заходів щодо забезпечення безперешкодної роботи закладів освіти та лікарень, сталої роботи комунальних і дорожніх служб.

Зокрема, це стосується створення необхідних температурних умов функціонування шкіл, дитячих садків, медичних установ, безперебійної роботи спеціалізованої техніки, створення достатнього запасу паливно-мастильних матеріалів. На цьому днями наголосив Віце-прем'єр-міністр, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

За його словами, інформація про необхідні заходи вже розіслана керівникам центральних та місцевих органів виконавчої влади.

План дій передбачає приведення в готовність сил Державної служби із надзвичайних ситуацій, підрозділів Міноборони, визначених для участі у протипаводкових заходах, внутрішніх військ МВС та всіх інших відомств.

Віце-прем'єр-міністр наголосив на важливості встановлення постійного контролю за станом водозахисних споруд, та виставлення постів у місцях з високим ризиком переливу і можливим руйнуванням захисних гідроспоруд. Організовано посилений моніторинг гідрометеорологічної обстановки по системі водного господарства по басейнах основних річок та через територіальні органи ДСНС, сільради, райдержадміністрації, дорожні служби. Передбачено перевірку системи оповіщення населення та забезпечення їхнього постійної готовності.

– У випадку надзвичайних ситуацій, інформація повинна бути доведена до населення з використанням усіх можливих технічних засобів, – сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, за інформацією начальника Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, до 27 вересня на Черкащині протримається дощова погода. Сума опадів на Черкащині з початку вересня в середньому становить 85 мм, що відповідає двом місячним нормам.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Фугас 25.09.2013 15:22
Курсанты-то справятся, а вот справится ли горвласть, от которой ждут лучшего "посилення пидготоки до негоды" - горячей воды в кранах и реального тепла от батарей? И ВОВРЕМЯ, а не когда получится.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 25.09.2013 14:22
Да видели курсанты пожарного училища ведрами песка засыпали ямы просевшего грунта на Холме Славы даже одна дивчинка старалась Наверное субботник некачественно провели Надо усиливать-с...ные бюджетоутворюва чи Все чужими руками и забесплатно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100