Учора кілька десятків черкащан взяло участь у всеукраїнській ініціативі «Підпису – ЄС».

Акція відбулася в некафе «Time is…» після перегляду альманаху «Відкритий доступ». У межах ініціативи черкащани віддавали свої ручки, натомість отримуючи наліпки з написом «Я уповноважую президента підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС». Усе це відбувалося у темноті, оскільки в некафе під час перегляду альманаху зникло світло.


– Ці наліпки можна клеїти на ноутбуки, на лоб у день підписання угоди… Куди завгодно! – пожартувала під час заходу в Черкасах журналістка, учасниця руху «Стоп цензурі!» Наталія Соколенко. – Якщо всі умови ЄС будуть виконані, а Януковичу забракне ручки, то ми його підстрахуємо. З усіх цих ручок ми пізніше хочемо зробити інсталяцію про цей щасливий блаженний день – підписання угоди.


Також пані Соколенко зазначила, що на сьогодні спостерігається стрімке зростання прихильників «європейської» ідеї серед населення України.

– Ще в березні різниця була менше відсотка між тими, хто проголосував би на референдумі за ЄС (42,7 %) або за Митний Союз – 42,2 %. Але це вибірка з усієї України. Якщо ж ми беремо вибірку 18-29 років (тільки молоду аудиторію), то ми бачимо, що в усіх регіонах України, зокрема на Донбасі та в Криму, молодь віддає перевагу ЄС, – наголосила вона.

Також вона додала, що зараз, за даними донецького соціолога Євгена Копатька, який «дружить з Януковичем», розрив між прихильниками ЄС та прихильниками Митного Союзу вже становить 6-7 % (у бік Європейського Союзу).

Довідка

Всеукраїнська ініціатива «Підпису – ЄС» стартувала 28 серпня в Києві. Її метою є підтримка влади в її намірі підписати під час саміту Східного партнерства в листопаді 2013 року Угоду про асоціацію з Європейським Союзом; об'єднання громадян та влади на шляху до ЄС, а також «цементування» вибору населення на користь ЄС.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Тамагавк 27.09.2013 13:28
Скорее даже не во тьму варварства, а во тьму нищеты... Ведь те, кто так рьяно рассказывает о перспективах Украины в ЕС (демократически е ценности, евростандарты и т.п. языковые штампы, не несущие никакой смысловой нагрузки), почему-то упорно замалчивают об уровне жизни в недавно вошедших в ЕС странах, а также о снижении социальных стандартов в скандинавских государствах, вошедших туда... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 скиф 26.09.2013 21:30
символично однако получилось: Евросоюз и темнота. С одной стороны, темнота, конечно, друг молодежи... Но бывали еще и Темные века. как бы не оказалось вступление в ЕС погружением во тьму варварства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100