реклама Делікат

Народний депутат Геннадій Бобов (фракція Партії регіонів) після реєстрації у парламенті законопроекту про обмеження використання штучних підсоложувачів у продуктах харчування зіткнувся із серйозним тиском виробників. Про це він заявив у виступі на засіданні «круглого столу» в Укрінформі на тему: «Україна-Європа. Світовий досвід для законодавчого регулювання використання підсолоджувачів та харчових добавок в Україні», повідомляє агентство.

«Подавши у березні свій законопроект («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони ввезення та використання деяких харчових добавок», N2643. - Ред.), я зіткнувся із серйозним тиском з боку виробників, які пропонують і надалі широко використовувати в Україні харчові добавки, шкідливість яких доведена, а застосування заборонене або обмежене деякими країнами світу», - сказав Геннадій Бобов.

Він розповів, що законопроект містить чотири основних принципи. По-перше, імпорт підсолоджувачів на територію України має бути заборонений. «Сьогодні значна частка підсолоджувачів потрапляє на ринок України з Китаю, причому ніхто не може дати чіткої відповіді щодо їхньої кількості і якості», - зауважив депутат.

По-друге, використання дозволених підсолоджувачів у звичайних продуктах харчування має бути заборонене. По-третє, всі наразі дозволені в Україні підсоложувачі можуть використовуватися при виробництві продуктів для спеціального дієтичного харчування і функціонального дитячого харчування за наявності відповідного дозволу МОЗ. І по-четверте, для таких товарів слід запровадити спеціальне маркування.

реклама

Коментарі  

 
-1 #39 Сергій Веретільник 05.10.2013 00:17
Якби не Микола Павлович, то наше село давно б занепало і де б ви всі були писаки. Повністю згоден з ним щодо жорсткого стилю управління, оскільки іншими методами з нашими жителями порядку б не навести ніколи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #38 Н.... 03.10.2013 22:37
Рябоконь отримав своє і по заслугах. Крадіїв я ніколи біля себе не тримав і завжди припиняв крадіння майна. А те, що мені тут приписують продаж колгоспних свиней, так село постійно гуде з будь-якого приводу і не завжди це гудіння відповідає дійсності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #37 Іван Ш.... 03.10.2013 10:36
В*ры и засновныкы должны сидеть в т*рьме...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #36 Запитання Небелиці М.П. 02.10.2013 09:56
Микола Павлович, а Антонович правду напевно пиши, так як в той час був зав свинофермою і Ваші походеньки із Кармелем добре знає, і в звязку з цим виникло питання; "Так чому і за що Ви звільнили Рябоконя А.М.?" Про Ваш "бізнес" із ним все село гуділо, це ж треба було скільки в своєму господарстві мати свиней, щоб кожного дня продавати мясо на Черкаському колгоспному ринку...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #35 Ляшко 30.09.2013 14:42
На вила їх окаянних треба...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #34 Іван Ш.... 30.09.2013 13:13
А я давно казав, що за Небелицею М.П. і так названими "засновниками" давно тюрма плаче і їм пора давно там сидіти...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #33 Іван Антонович 30.09.2013 10:15
Микола Павлович, виганяли Ви тоді, коли людину повністю "використали" і хотіли від свідка збавитися. Ви напевно забули, коли ще були зоотехніком, то сильно "дружили" із Рябоконем А.М. і кожного дня продавали м'ясо "колгоспних" свиней на Черкаському ринку, потім коли Ви стали керівником СТОВ, вирішили любими способами збавитися від Рябоконя. Одним словом Ви завжди збавлялись від свідків, де була заплямована Ваша репутація. Ось як прокуратура візьметься, а візьметься обовязково, тому що народ не хоче мовчати і дивитися як Ви збагачуєтись за рахунок людей і держави, за Іщенка (шпріца), то Ви зразу ж посмтараєтися збавитися і від нього
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #32 Небелиця 28.09.2013 10:41
От тому я й виганяв тут деяких писак. Працювати не вмiють, а як язиками чесать бездельники так самi першi.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #31 Скалига 27.09.2013 18:40
Нехай вся ця гвардія розкаже людям звідки в них стільки грошей. Миколашка продав увесь склад. В руках мав і залізо і топливо колгоспне, яким розпоряджався на власний розсуд. А Кука прикривав його як свого кума. Короче збагатилися вони добре, а зараз і не стидно людям у вічі дивитися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-17 #30 Чепурний 27.09.2013 18:04
Та наводьте в свому селі самі порядок, навибирали депутатів часників. А якби депутатом став Микола Павлович, було б більше толку. Проблеми нашого села він знає як ніхто інший.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100