реклама Делікат

Міський голова Черкас у відставці Сергій Одарич має намір подати до суду на свого колишнього заступника Анатолія Прокопова. Причина цього – неправдива інформація, яку озвучив останній під час судового засідання розгляду кримінальної справи проти Одарича. Про це журналістам повідомив учора сам Сергій Олегович.

За словами відстороненого міського голови, під час судового розгляду екс-заступник Анатолій Прокопов заявив, що Сергій Одарич зрізав 1700 кубометрів деревини і завіз собі на «ДОК».

– А на питання, чи є Одарич власником «ДОКу», Прокопов запевнив, що ні. Мовляв, власником «ДОКу» є моя дружина Анжела. Він додав, що доказів не має, але «так говорять», – переповів слова Прокопова Одарич.

Також він розповів, що обрізкою дерев займалося управління екології, куратором якого й був Прокопов.

– «То ви могли якось вплинути на це?» «Ні, я на служби виконкому не впливав, тільки на ті управління, де я був куратором». Тобто ти курував управління екології, яке займалося санітарною чисткою вулиць міста, яке готувало, погоджувало ці акти на вирізання дерев або на санітарну обрізку крон. Під твоїм наглядом все це відбувалося… Ну так дай докази! – заочно звернувся до Прокопова екс-мер.

За словами Сергія Одарича, «ДОК» справді закуповував деревину з вулиць міста. Але це було ще до того, як він став міським головою.

– Кілька таких пробних поставок було ще в 2004 чи в 2005 роках. Однак собівартість цього гілля – надзвичайно висока. «ДОКу» вигідніше купувати деревину в лісі і завозити її на майданчик переробляти, ніж займатися санітарною обрізкою дерев, звозити це гілля тощо. Тому після тих спроб більше поставок на «ДОК» не відбувалося, – сказав Сергій Одарич.

Сергій Олегович запевнив, що разом з дружиною має намір подавати до суду.

– Це вже не якісь кулуарні речі. Процес відбувається публічно, тобто під присягою пан Прокопов звинуватив мене, дружину в отриманні якоїсь неправомірної вигоди. Я вважаю, що він наніс моральної шкоди мені й дружині. Розмір шкоди, я думаю, буде співмірним з тим, у скільки пан Прокопов оцінив моральну шкоду за звільнення з посади, – підкреслив Сергій Одарич.

Також він розповів журналістам, що двоє потерпілих, яких заслухали під час останнього судового засідання – Анатолій Прокопов і Володимир Шабанов – «не бачать різниці між виступом на форумі в Інтернеті під анонімними іменами і наданням показів у судах, адже з їхніх вуст часом відверто ллється брехня».

Нагадаємо, на початку серпня за клопотанням Сергія Одарича Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд справи до Шевченківського райсуду міста Києва.

Екс-мера Черкас Сергія Одарича підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1, 2, ст. 172, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю, зловживання службовим становищем, невиконання судового рішення). Йому інкримінують завдання збитків міському бюджету у розмірі 900 тис. грн.

Зокрема, згідно з обвинуваченням, Сергій Одарич, «діючи умисно з особистих мотивів через неприязні стосунки, незаконно звільнив з роботи» начальника управління економіки Черкаської міськради Валентину Мироненко, незважаючи на те, що вона мала дитину, віком до 14 років.

Також було звільнено начальника управління освіти міськради Анатолія Депутата, заступника мера Володимира Невесенка, заступника голови Володимира Шабанова, головного художника ради Юрія Борисова, заступника голови Анатолія Прокопова.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+17 #15 ОК 06.11.2013 18:24
Цитую Юрист:
Це говорить про те, що Одарич лапки не склав і в нору не забився. Відбивається. Так просто його на коліна не поставити.

Цитую Юрист:
Це говорить про те, що Одарич лапки не склав і в нору не забився. Відбивається. Так просто його на коліна не поставити.

і від кормушки не відірвеш
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #14 ОК 06.11.2013 18:20
Цитую Чукча:
Так пару дней назад по Благовисной от Чехова в сторону центра вдоль дороги были обпиляны все деревья и этот процесс продолжается. Где "зеленые", где живая цепь студэнтов на защиту "легких" Черкасс.... :cry:

а нічого, що ті дерева вже понад 40 років ростуть і біля них небезпечно ходити(гілки при сильних поривах вітру падають) а гілля росло над проїжджою частиною? відстоюйте зелені насадження з розумом, а не з політикою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #13 Alex 29.10.2013 22:18
Ну да, д***мо всегда всплывает
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #12 Alex 29.10.2013 22:16
А ты вообще НИКТО - судя по твоему имени. Я не удивлюсь, если это Одарыч сам написал. Д***мо другим именем не назовешь...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #11 Гонта 09.10.2013 03:09
Помилка Одарича в тому, що він їх просто звільняв. Треба було по статті і з порушенням кримінальних справ. Справжній мисливець, підранку не залишає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #10 Ірина В.... 08.10.2013 19:59
Хай подає Одарич до суду - програє в черговий раз, якщо тільки не домовиться. Ото буде цирк по повній, адже Прокопов сказав правду. Одаричу головне попіаритися - про нього вже і так забувати стали. Але черкащанам до брехні та словоблудства Одарича не звикати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-19 #9 Пересмешник 08.10.2013 19:38
Цитую Чукча:
Не знаю что там и кто говорит, но этот Одарич продолжает свое грязное дело и сейчас полным ходом уничтожает деревья в городе. Так пару дней назад по Благовисной от Чехова в сторону центра вдоль дороги были обпиляны все деревья и этот процесс продолжается. Где "зеленые", где живая цепь студэнтов на защиту "легких" Черкасс.... :cry:

Улыбнуло. Такой себе красочный образ неугомонного злодея, который несмотря ни на что продолжает свое вредительство в воспаленном сознании Чукчи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #8 От души 08.10.2013 17:23
Цитую Сірожа:
А на Шабанова до суду подать в Одарича кишка тонка???? То то же) Герой знайшовся.

Шабанов просто меньше дурости на суде выдавал в качестве показаний, а Прокопова, видимо, понесло и занесло:))) А вот интересно, Белоусов и К сейчас кучу народа уволили и всех законно? Что-то меня терзают смутные сомнения... Особенно, учитывая уровень "профессионализм а" Шабанова... :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #7 Сірожа 08.10.2013 16:06
А на Шабанова до суду подать в Одарича кишка тонка???? То то же) Герой знайшовся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #6 Морда 08.10.2013 14:53
Чем больше времени проходит тем больше фактов преступности обнаруживается. Пусть судится сколько ему влезет. Факты есть факты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100