Зараз керівництво державного підприємства «Черкаситурист» думає, що робити із скульптурами Івана Фізера – «Вареник» та «Українське жіноцтво». У коментарі «Прочерку» генеральний директор ДП «Черкаситурист» Сергій Кураса повідомив: не виключено, що скульптури взагалі можуть продати комусь, хто вивезе їх куди-завгодно.

– Ми демонтували скульптури з-під готелю «Росава», бо нині будівля передана апеляційному суду області. І ми повинні все наше майно звідти вивезти. Щодо скульптур, то вони у нас на складі, і тепер думатимемо, де їх поставити, – сказав Сергій Кураса.

Керівник підприємства здивований позицією скульптора Івана Фізера, нібито він робив скульптури для міста, а не для підприємства.

– Підприємство було замовником скульптур. Саме за рахунок підприємства скульптури були виготовлені. Тож нормативно у правових актах зазначено, що особа, яка виконала замовлення, має суміжні авторські права із замовником. Що ж до права власності на скульптури, то вони належать нам, – пояснив Сергій Кураса.

Йому, як і Фізеру, прикро, що деякі скульптури були понівечені при перевезенні.

– Але це гіпс. Він крихкий, тому частина відламалася при перевезенні. Але так само легко її можна приклеїти, – каже Сергій Кураса.

Чоловік пояснює, що, очевидно, скульптури підприємство продасть. Проте він би хотів, щоб вони залишилися прикрашати наше місто. Скульптури, швидше за все, продадуть якомусь ресторану чи підприємству, яке знаходиться на території міста. Однак Сергій Кураса не гарантує того, що скульптури не будуть продані тому, хто зможе вивезти їх з міста.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 ТЕРМІНОВО 24.10.2013 08:52
Дані скульптури прикрашали наше місто протягом тривалого часу, біля них фотографувались іноземні туристи та приїздили представники української діаспори з усіх країн. Про їх існування в Черкасах відомо на весь світ. Чому їх необхідно продати комусь ??? Вони повинні й надалі прикрашати наше місто, хай навіть в іншому місці. Шановні представники міської влади, необхідно ТЕРМІНОВО реагувати та перешкодити цьому продажу !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Сергій з Кривалівки 23.10.2013 20:38
У парках і так цих скульптурок стоїть сила, більше як дерев!.... :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Ірина 23.10.2013 16:42
а чому б не поставити їх в парках? прикрашали б місто. і відпочивальники б могли їх розглядати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Алена 23.10.2013 15:40
Жаль! Нужно спасти Вареник!)))Не думаю, что он много стОит! Очень симпатичный памятник! Может, "Тарасу Бульбе" предложить? Там делают вкуснейшие вареники, он хорошо впишется в интерьер этого заведения!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #2 Cтарик Собакин 23.10.2013 15:23
Только вареником и хатой жизнь не ограничивается. Всё будет в порядке и с хатой и с вареником.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Loki 23.10.2013 15:06
Чи зныкнуть з миста скульптуры чи не, никто предсказать не может. А от то, шо деньги от их продажи зныкнуть, то тут никаких сомнений быть не может! Такие вещи уже давно относятся к розряду аксиом, причём сумма денег от их продажи, будет обладать уникальныи математическим свойством - делиться на любое натуральное число без остатка!)).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100