Заступник міського голови Черкас Павло Карась обурений новим складом топонімічної комісії, який вчора затвердили на засіданні виконавчого комітету.

На його переконання, новий склад топонімічної комісії створений з метою «повернення часу молодості деяких діючих керманичів міста, які хочуть бачити тут вулиці Зої Космодем’янської, Павліка Морозова та інших сумнівних героїв». Про це Павло Миколайович заявив у коментарі «Прочерку».

Як стало відомо нашому виданню з джерел у міськвиконкомі, головою топонімічної комісії обраний керуючий справами МВК Валерій Герасименко. До складу топонімічної комісії також увійшли директор департаменту організаційного забезпечення МВК Лілія Маліщук, спеціаліст управління культури Черкаської міської ради Людмила Чорномор, історики Олексій Дубовий, Сергій Шамара, Василь Мельниченко, Валентин Лазуренко, Ігор Волошин, краєзнавець Василь Страшевич, директор департаменту освіти та гуманітарної політики МВК Марина Бакланова, депутати Черкаської міської ради Святослав Вовкодав, Олег Куклін, Валентин Орел, голова міської Ради ветеранів Іван Губський, депутати облради Іван Гретченко, Валентина Коваленко та скульптор Іван Фізер.

Утім, на переконання Павла Карася, ця топонімічна комісія складається здебільшого з осіб, які не здатні сказати «ні».

– По факту голосування за склад топонімічної комісії показало дві речі. Перша – це те, що в місті Черкаси є великі проблеми з опозицією. Новий склад топонімічної комісії був підтриманий обома членами виконавчого комітету з «Батьківщини» – Анатолієм Бондаренком і Станіславом Овчаренком. Друга проблема – це те, що в Черкасах не буде взагалі топонімічної комісії. Часи, коли під час роботи топонімічної комісії точилися палкі дискусії, закінчилися. Тепер на засіданнях комісії втілюватиметься мрія Віктора Федоровича Білоусова. Як комуніста його влаштовує варіант, коли є лише одна думка. Це думка його, його партії, вона одна і правильна, – прокоментував Павло Карась.

Під час учорашнього засідання виконавчого комітету він запропонував повернути до складу комісії істориків Віталія Масненка та Михайла Сиволапа. Втім більшість його не підтримала. Обурений цим фактом Павло Карась покинув засідання виконкому.

– Дуже прикро, що потрібно чекати ще кілька років для того, щоб відбулася фізіологічна зміна поколінь, щоб у нас нарешті ставлення до міста стало іншим, щоб у місті Черкаси не було назв вулиць, присвячених катам українського народу – Леніна, Кірова, Орджонікідзе тощо, які не мали ніякого відношення до цього міста. В нас немає жодної вулиці, яка була б присвячена героям Холодноярської республіки…

Детальніше думку Павла Карася про те, чим обернеться переобрання складу топонімічної комісії в Черкасах, читайте згодом у рубриці «Пряма мова».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #15 Гроші 14.05.2019 13:29
Ніяка "фізіологічна зміна" не допоможе Карасю стати виваженою, чемною людиною, яка відсутність фаховості не буде маскувати дріб'язковими гучними заявами та фальшивою грою в "опозиційність".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #14 Коледж 14.05.2019 09:41
Найдостойніший член комісії Шамара - порядна і високоморальна людина, вчений з Веикої букви
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 ГОГОЛЬ-МОГОЛЬ 01.11.2013 05:03
Цитую Фугас:
Не знаю, переназовут ли они что-либо, но состав такой, что поубивать друг друга могут. А вообще осточертела эта тема. Стройте новые улицы, закладывайте парки, формируйте площади и называйте как угодно. Лично я только за один новый топоним - Театральный Яр.

Тільки - ЯР ДРАМИ ТА КОМЕДІЇ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 Кленов 31.10.2013 16:57
Да разогнать надо все эти топонимические комиссии и ввести мораторий на переименования улиц лет на двести.Занимались бы лучше с таким усердием асфальтирование м дорог,да укладкой тротуаров.А если уж и переименовывать ,то только после общегородского референдума.А лучше вообще никогда не чего не переименовывать .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 serg 31.10.2013 13:40
По-прежнему всех нас отвлекают от насущных проблем. Создание (строительство) новых предприятий, увеличение реальных зарплат работающим, прекращение марнотратства властьпредержащ ими, приведение в порядок тротуаров во дворах, строительство качественных дорог в Черкассах... Список можно продолжать бесконечно. Переименовали Р.Люксембург! И улица стала просто ЗАГЛЯДЕНЬЕ! Остаётся только троекратное ... прокричать. Не туда силы тратим, не за то волнуемся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Loki 31.10.2013 13:09
З.Ы. А хто может сказать, шо такое та знаменитая теперь уже яма за театром? На сателлитном снимке, какой то фундамент чи шо то типо того, и фотография забора. Зимний дворец строить собирались, чи смольный? ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 Виборець 31.10.2013 13:05
Карась абсолютно правий. Поки нами буде керувати компартноменкла тура (Тулуб- перший секретар Харцизького міському КПУ, Білоусов - другий секретар Черкаського міськкому КПУ) толку не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Житель 31.10.2013 12:46
Бондаренко, голова обласної організації БЮТ, здав інтереси Юлі, інтереси виборців, що голосували за "Батьківщину" і продався регіоналам. Це ж видно. Вже не озброєним оком.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #7 Гонта 31.10.2013 12:37
Яке відношення до опозиції мають Бандаренко і Овчаренко? Вони завжди мали одну позицію з владою щодо бабла. А те що сама влада видозмінюється, хіба вони винні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Dobrij 31.10.2013 12:30
Позор, что в нашем городе до сих пор нет не только улицы героев Холодного Яра, но и памятника им. Но тут уже надо действовать тем, кому не безразлична история своего города.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100