Відомі черкаські історики Віталій Масненко та Михайло Сиволап не ввійшли до нового складу топонімічної комісії, бо їхні кандидатури не рекомендував ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив в. о. міського голови Віктор Білоусов, відповідаючи на запитання «Прочерку».

– А чому туди мали увійти Семенов, Петров, Іванов? – так відреагував на запитання «Прочерку» щодо того, чому до нового складу топонімічної комісії не ввійшли історики Віталій Масненко та Михайло Сиволап, Віктор Білоусов. – З Сиволапом усе буде нормально, ми будемо окремо працювати з ним над створенням на новому майданчику його археологічного музею.

Опісля Віктор Федорович зазначив, що кілька місяців тому міська влада звернулася до черкаських ВНЗ, громадських організацій, керівників фракцій міської ради з проханням запропонувати кандидатури до складу топонімічної комісії. Згодом пропозиції були розглянуті членами виконавчого комітету.

– Масненка і Сиволапа, на жаль, університет не рекомендував. Усе було демократично, – запевнив журналістів тимчасовий мер Черкас.

Натомість він зачитав перелік тих, хто до складу комісії увійшов. Зокрема, головою топонімічної комісії обраний керуючий справами МВК Валерій Герасименко. До складу топонімічної комісії також увійшли директор департаменту організаційного забезпечення МВК Лілія Маліщук, спеціаліст управління культури Черкаської міської ради Людмила Чорномор, історики Олексій Дубовий, Сергій Шамара, Василь Мельниченко, Валентин Лазуренко, Ігор Волошин, краєзнавець Василь Страшевич, директор департаменту освіти та гуманітарної політики МВК Марина Бакланова, депутати Черкаської міської ради Святослав Вовкодав, Олег Куклін, Валентин Орел, голова міської Ради ветеранів Іван Губський, депутати облради Іван Гретченко, Валентина Коваленко та скульптор Іван Фізер.

– Ми відчували, що це питання буде гостро звучати і викликати різні думки. І це нормально, – додав Білоусов.

Як відомо, внести до нового складу топонімічної комісії Масненка і Сиволапа пропонував заступник міського голови Черкас Павло Карась. Утім більшість виконкому не підтримала його пропозицію. Зокрема, утримався і в. о. міського голови Віктор Білоусов. Така позиція міських чиновників вкрай обурила Павла Карася. Він покинув засідання виконкому, а опісля заявив журналістам, що новий склад топонімічної комісії створений з метою «повернення часу молодості деяких діючих керманичів міста, які хочуть бачити тут вулиці Зої Космодем’янської, Павліка Морозова та інших сумнівних героїв».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #12 Нестор Іванович 06.11.2013 10:07
Цитую Черкасець:
Білоусов один з небагатьох, хто на своєму місці!


Його місце озвучив відомий герой кінофільму "Джентельмени удачі"!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #11 Фугас 05.11.2013 09:34
Уважаемый Прочерк, прошу поинтересоватьс я и опубликовать, какие еще функции у топонимической комиссии. Если такая толпа будет заниматься такой ...ней, то незачем было ее создавать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #10 Отпетый подлец 05.11.2013 08:37
Цитую Черкасець:
Білоусов один з небагатьох, хто на своєму місці!

А место его в ..опе. Он уже там, но только і город всесте с ним там окажнтся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #9 Патріот 05.11.2013 08:27
А чим історики Олексій Дубовий, Сергій Шамара, Василь Мельниченко, Валентин Лазуренко, Ігор Волошин, краєзнавець Василь Страшевич та скульптор Іван Фізер гірші за істориків Віталія Масненка та Михайла Сиволапа? Вікторе Федоровчу, усім всеодно не вгодите. Не звертайте увагу. Це тільки в казочках у рукавичку всі взілзи, майже всі... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 1 05.11.2013 01:09
Савина еще туда он наваяет :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #7 Черкасець 04.11.2013 23:54
Білоусов один з небагатьох, хто на своєму місці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #6 Оксана Колісник 04.11.2013 20:55
Нічо! Коваленки за всіх відіб'ються! Чи ж не так? Га?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 черкащанин 04.11.2013 20:07
що за відмазка?Кузьмінський зі своєю шайкою ніколи не порекомендує цих істориків...Ви що?Хіба не видно, що Тулуб-Білоусов-Кузьмінський іншого тіста, ніж черкащани. аж нудить від цих натур :-x :-x :-x я не думав, що в 21 ст. ще такі будуть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Виборець 04.11.2013 19:20
Як сидиться Білоусову на посаді, на яку його ніхто не обирав? Комуняки ніколи не приходили до влади шляхом демократичних виборів. Узурпація влади - це їх фірмовий стиль.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 федор принципиальный 04.11.2013 18:48
И здесь карась успел вставить свой пятак,город говорит,что карась на этой посади доживает последние дни,это,что последнее его интервью ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100