реклама

реклама Делікат

реклама

Сучасний світлофорний об’єкт австрійської фірми “PRT GmbH”, що відповідає всім європейським стандартам, встановили на розі бульвару Шевченка й вулиці О. Дашковича. Це перший у Черкасах світлофор такого зразка, до якого, крім власне енергозберігаючих світлодіодних ламп, входять ліхтарі, що підсвічують перехрестя, відеокамери спостереження й елементи розмітки дороги.

Протягом останнього місяця на розі Шевченка – Дашковича здійснювалися різні підготовчі роботи: встановлення стовпів, огорожі, нанесення розмітки тощо. За словами директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаського міськвиконкому Олексія Леонова, поки що світлофор працює у мигаючому режимі жовтого світла. Це, згідно з нормами експлуатації, потрібно для того, щоб водії звикли до нового об’єкту. Мигатиме він приблизно 10 днів, після чого вже запрацює повноцінно.

– Усе надсучасне обладнання для світлофора дарує нашому місту австрійська фірма “PRT GmbH”, – говорить Олексій Леонов. – Вони хочуть, щоб ми подивилися на їхнє обладнання, відчули європейську якість, щоб, можливо, в подальшому з ними співпрацювали. З нашого боку лише проектні й монтажні роботи зі встановлення світлофорного об’єкту на перехресті.

Як зазначив Олексій Павлович, при експлуатації нового об’єкта використовуватиметься нова система контролю та управління, яка дає можливість підключитися до єдиної мережі управління світлофорами міста.

ДОВІДКА. На сьогодні в Черкасах встановлено 75 світлофорів. Усі вони старого зразка, тому працюють з перебоями. Крім заміни всiх цих світлофорних об’єктів, місто потребує ще 25-ти нових. Найперше сучасні світлофорні об’єкти встановлюють там, де зафіксована найбільша кількість аварій. На початку цього року міська влада встановила повноцінний комплекс з чотирьох пішохідних та чотирьох транспортних світлофорів на перехресті вул. Благовісна та Сєдова. Нові світлофори також з’явилися на розі вул. Бидгощська – Енгельса.

За попередніми підрахунками, повне оновлення світлофорної системи Черкас може коштувати приблизно двох мільйонів євро.

 Джерело: Прес-служба міськвиконкому Черкас

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100