У 2014 році на Черкащині пройде конкурс «Краще село». Він спрямований на те, щоб у кожному районі створити зразковий населений пункт з розбудованою інфраструктурою. Про підготовку проекту конкурсу на сьогоднішній колегії в обласній державній адміністрації розповіла директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксана Криницька.

– Конкурс «Краще село» спрямований на те, щоб у кожному району відобразити зразковий населений пункт, в якому буде повністю сконцентровано всі рівні бюджету, а також соціальні кошти. Вони будуть використані для розбудови цілісної інфраструктури, – зазначила Криницька у своєму виступі.


Вона висловила сподівання, що всі районні адміністрації сумлінно поставляться до визначення претендента на звання краще село для участі в конкурсі.

Проте така доповідь голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба не влаштувала. Він захотів «предметної розмови».

– У проекті державного бюджету в фонді регіонального розвитку для Черкаської області планують спрямувати в чотири рази більше, ніж минулого року. Оця програма «Краще село»... Ви кажете про конкурси і так далі… Вже є положення про цей конкурс, конкретна програма, конкретні села? Шо там буде робитися? Є предметна розмова вже? Чи голова села знає вже про це чи ні? – поставив ряд питань Тулуб.

У відповідь Оксана Криницька запевнила, що проект конкурсу вже розроблений і обговорений зі всіма підрозділами ОДА.

– Що стосується визначення відбору сіл, то кожна районна адміністрація вже відібрала одне село, на яке в 2014 році буде спрямовано максимум зусиль щодо розвитку його інфраструктури, – доповіла Криницька.

Натомість Сергій Тулуб дав завдання їй зустрітися з усіма сільськими головами.

– По цьому «селу»! Ви зберіть найближчим часом сільських голів, які визначені. Послухайте голів, почуйте їх, визначтеся з конкретними діями, щоб довести їх до логічного завершення, подивіться, як це накладається з існуючими програмами, скоординуйте цю роботу разом з фінансовими службами тощо… І покладіть мені, будь ласка, до кінця січня конкретику в розрізі кожного села з конкретними датами, – дав завдання Сергій Борисович.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Нестор Іванович 26.12.2013 09:52
С.Б. киньте цю дурну ідею, в наших селах вже поживитися нічим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 будячок 25.12.2013 17:29
"Чи голова села знає вже про це чи ні?"..а я то думаю, з якого переляку сільський голова у дацьках врізався у бетонний електроСТОПчик! ? Бєднєнький, не знав про Сірожин конКУРС :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Гонта - 2 25.12.2013 17:17
Дурь, яка не буде реалізована!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 СЕЛЯНИН 25.12.2013 17:16
Оне ужо ВСЕ ОБГОВОРИЛИ И СО УСЕМИ УЗГОДИЛИ Ну передовичка-областной начальница
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Дід Трохим 25.12.2013 16:59
Значить буде так: грошей ніхто ніяких не дасть, ну сільським головам район буде руки викручувать - давай асфальт, побілку дерев, гарні паркани, сільмаги, зупинки для рейсових автобусів і т.д. і т.п. (бо районам руки буде крутить вже область). А хто вгепає в це діло пару сотень тисяч, зтягнутих правдами й неправдами з усього, шо в селі ше шевелиться, получить грамоту і лічноє рукопожатіє Сергія Борисовича.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100