реклама

реклама Делікат

реклама

У суботу, 19 червня, близько другої години дня у місті Умань Черкаської області у кар;єрі “Карпівка” втопилося двоє підлітків 16 та 17 років.

Хлопці з друзями прийшли купатися. Один з них добре умів плавати, інший — погано тримався на воді. Поки він плавав, його приятель перебував неподалік.

Умілий плавець, потрапивши до зони холодної води, що піднялась від донних джерел на дні кар;єру, запанікував і почав тонути. Йому на допомогу одразу кинувся товариш, проте він не мав навиків порятунку на воді і не зумів правильно підплисти до потопаючого. Внаслідок чого, той намертво обхопив рятувальника і тонути почали вже обидва хлопця.

Двоє інших юнаків з цієї компанії не наважилися пірнати до води на допомогу.

Відпочивальникам, які були на березі кар;єру, не вдалося знайти хлопців під водою, оскільки глибина сягала до 30 метрів. Рятувальники з місцевого відділення МНС, що прибули на місце події, також їх знайти не змогли. Тіла юнаків підняли з дна кар'єру близько 18.00 водолази, яких викликали з міста Сміли.

“У цьому році це перший такий жахливий випадок на Уманщині, - коментує Геннадій Лазневий з Уманського відділення МНС. - Згідно законодавства, купатися у затоплених кар;єрах не можна. Хлопців витягли з глибини 18 метрів на відстані від берега 10-15 метрів.

Слідів уживання підлітками алкоголю рятувальники не виявили. Один із потопельників був єдиною дитиною у батьків. Підлітки щойно закінчили школу і мали вступати до вузів”.

Кар;єр “Карпівка” — одне із найпопулярніших місць для купання уманчан. Проте щороку там гинуть люди, оскільки ігнорують заборону купатися. Таблички із написом “Купатися заборонено” або викидають, або розпалюють ними вогнища для шашликів.

Джерело: Gazeta.ua

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100