«Регіонал» родом із Умані Вадим Колесніченко вніс до парламенту законопроект про організації, які отримують фінансування з-за кордону. Відповідний проект закону №4041 зареєстровано у Верховній Раді 28 січня, пише «Українська правда».

Тексту законопроекту на сайті парламенту станом на 07.30 29 січня немає. Він переданий на розгляд керівництву.

Як відомо, вранці 28 січня депутати скасували більшість законів, скандально ухвалених 16 січня, – насамперед, закон Колесніченка-Олійника, який дуже звужував громадянські права людини і посилював можливість покарання за участь у акціях протесту.

Серед норм, які були в тому законі, містилися й поправки до Податкового кодексу, які прирівнювали громадські організації, які отримують кошти з-за кордону і займаються політичною діяльністю, до «іноземних агентів».

Відтак передбачалося, що «іноземні агенти» будуть оподатковуватись інакше, ніж неприбуткові організації, муситимуть подавати інформацію про обсяг коштів чи майна, отриманих із іноземних джерел, про заплановані цілі їх використання та фактичне використання, про заплановані програми діяльності та про фактичну діяльність.

Крім того, тим законом передбачалося, що такі організації повинні будуть вказувати свій «агентський статус» і щокварталу повідомляти у ЗМІ про свою діяльність.


реклама

Коментарі  

 
+1 #3 yazon din alt 29.01.2014 17:18
Решением Госдумы РФ в 2014 г. "Г'усскоязычной Укг'аине" Г...ика колесниченки выделяется 120 миллионов рублей - против 88 миллионов впрошлом году. Ставки растут!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Litu4ka 29.01.2014 10:36
ну цей колісніченко просто супер маргінал,просто ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 незнайка 29.01.2014 10:15
Колесниченка волнуют ТЕ деньги Остальных-прожиточный минимум минимальная зарплата минимальная пенсия доступное жилье для молодежи в Украине уровень цен на коммунальные услуги У кого что болит-тот про то и говорит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100