реклама

реклама Делікат

реклама

Народні депутати Микола Томенко та Сергій Міщенко підготували на розгляд Верховної Ради України законопроект, де пропонують внести зміни до Регламенту щодо забезпечення права народних депутатів об’єднуватися в депутатські фракції (депутатські групи), йдеться на сайті Миколи Володимировича.

Зокрема, законопроект передбачає, що до складу кожної з депутатських фракцій (депутатських груп) має входити не менш як 14 народних депутатів України. Як відомо, зараз, згідно з чинним законодавством, кількість осіб у депутатській групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, що сформована протягом першої сесії , – тобто 32 особи.

Також народні депутати пропонують узаконити норму, що депутатські групи формуються виключно із числа позафракційних депутатів і мають права депутатських фракцій.

«Необхідність таких змін пов’язана з тим, що на сьогодні велика кількість мажоритарних депутатів, не членів Партії регіонів, які в силу певних обставин змушені були увійти до фракції Партії регіонів, потрапили в ситуацію, коли вони не можуть в парламенті представляти інтереси своїх виборців», – пояснює один з авторів законодавчих змін Микола Томенко.

Натомість під різними приводами – чи контролем за їхнім бізнесом, чи тиском на їхні родини, чи в інший спосіб – їх змушують голосувати за рішення фракції, що часто прямо суперечить переконанням мажоритарників та вимогам їхніх виборців.

«Для того, щоб привести у відповідність структуру парламенту настроям громадян України, необхідно дати можливість депутатам, особливо мажоритарникам, створювати власні фракції і групи для реалізації вимог своїх виборців», – вважає Микола Томенко.

Для прикладу він навів останню ситуацію в парламенті, коли щонайменше 52 депутати з фракції Партії регіонів заявили про готовність голосувати за законопроект Ю. Дерев’янка про амністію без жодних умов. Проте, під тиском Президента (який, як кажуть представники Партії регіонів, застосував по відношенню до депутатів погрози, починаючи від можливого кримінального переслідування їхнього бізнесу і закінчуючи моральним тиском через вживання ненормативної лексики) вони змушені були підтримали інший законопроект Ю. Мірошніченка – про амністію за низки умов.

«Отож, такі зміни до Регламенту дадуть можливість зберегти Верховну Раду як організацію, що представляє інтереси більшості громадян України, а не виключно Президента чи партії влади», – підсумував Микола Томенко.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Н2о 31.01.2014 09:31
хотеть не вредно! но коль уж такое "кино" пошло,то я ,лично,хочу,что бы депутаты законы принимали,касаю щиеся улучшения людей,а не себя красивых...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 черкащанка 31.01.2014 09:29
Так ведь возвращаемся вроде к пропорционалке...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 31.01.2014 09:27
Ночевать в своей персональной палатке ни в Черкассах ни в Киеве не хочет-дома в квартире киевской ЛЮЧЧЯ А вот СТВОРЮВАТЬ в ВРУ себе-любимому новую фракцию-аж бегом Хвостаться шоб не остаться бо одна писня на згадку НАС БАГАТЫХ-НЕ ПОДОЛАТЫ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100