реклама

реклама Делікат

реклама

Безпрецедентною ситуацією в Європі назвала нищення журналістики, яке відбувається в Україні, віце-президент Польської Асоціації журналістів Агнешка Ромашевська-Гужі під час прес-конференції у Варшаві, присвяченої насиллю журналістів в Україні.


Вона згадала про колег із польського телеканалу «Белсат» Сергія Марчика та Юрія Висоцького, яких побили спецпризначенці в Черкасах. Об'єднані зусилля журналістів сприяли звільненню від ув'язнення Сергія Марчика та Юрія Висоцького. На знак солідарності Польська Асоціація журналістів розпочинає збір коштів для працівників українських медіа, які постраждали в ході висвітлення подій Євромайдану. Кошти спрямовуватимуться, у першу чергу, на оплату лікування постраждалих журналістів та на відшкодування вартості пошкодженої апаратури.

Польський журналіст Сергій Марчук звернувся по медичну допомогу в черкаську лікарню (фото В'ячеслава Ромодана)

Польський журналіст Сергій Марчук звернувся по медичну допомогу в черкаську лікарню (фото В'ячеслава Ромодана)


– Величезні цифри постраждалих журналістів як у Києві, так тепер уже і в регіонах, свідчать про свідому агресію правоохоронців, – прокоментував ситуацію учасник прес-конференції у Варшаві – голова Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

За його словами, колегам не допомагає жодна ідентифікація – ні жилети «Преса», ні журналістські посвідчення чи наявність професійної апаратури.

Національна спілка журналістів України спільно з Незалежною медіа-профспілкою буде партнером Польської Асоціації журналістів у реалізації програми допомоги постраждалим журналістам. НСЖУ і НМПУ складатимуть перелік нагальних потреб журналістів, які зазнали насилля, та надаватимуть його до Варшави.

Нагадаємо, що в Черкасах від рук спецпризначенців постраждали не тільки польські журналісти, а й черкаські – журналіст «Інтера» Станіслав Кухарчук, оператор каналу «0472.ua»  Олег Огілько, оператор ТРК «Вікка» Сергій Єфімов.

З ініціативи обласної організації НСЖУ журналісти зібрали 78 підписів під вимогою до правоохоронних органів припинити насилля по відношенню до них та їхніх колег. Спільну заяву «Не бийте нас – ми на роботі!» було передано керівництву управління МВС України в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #2 Ковпак 30.01.2014 21:24
привыкайте, ребята :-) . Операция "Шок и трепет" скоро доберется до Польши
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Марина 30.01.2014 19:05
Покращення від Тулуба вже сьогодні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100