Прес-служба Черкаської облдержадміністрації опублікувала свій варіант спілкування очільника області Сергія Тулуба із народним депутатом від партії «УДАР» Федором Негоєм щодо подальшої долі затриманих під час спроб захоплення Будинку Рад 23 та 27 січня.

Сергій Тулуб пообіцяв порушити питання звільнення 61 затриманого під час наради оперативного штабу та особисто розглянути кожну справу. Разом із цим, він зазначив, що ухвалення рішення щодо звільнення людей не входить до повноважень голови обласної державної адміністрації, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

Сергій Тулуб та Федір Негой погодилися в загальній оцінці подій, що трапились в Черкасах, де молоді люди стали заручниками провокацій.

– Вони повністю розгромили перший та другий поверхи приміщення адміністрації, розтрощили там усе обладнання, меблі, двері й вікна, знищили велику частину документації. А за цим усім стоїть праця звичайних людей, спеціалістів. Я коли побачив ці наслідки – жахнувся, – зауважив Сергій Тулуб. – Серед тієї братії, яка була тут в ніч з неділі на понеділок 27 січня, були організатори, виконавці та звичайна масовка. – Так, серед затриманих є, як сьогодні кажуть, – діти. Але ж їх привели сюди дорослі чоловіки, які голосніше всіх кричали «Ганьба», а коли з’явилася міліція, першими ж повтікали.

Представник політичної партії «УДАР» Федір Негой зазначив, що засуджує той безлад і погром, який вчинили активісти.

– Я добре розумію молодь, яка вийшла на площі за євроінтеграцію, оскільки їм хочеться нормально жити, – зауважив він. – Але ми проти захватів. Поб’ємо зараз ці стіни, а завтра, яка б влада не була, тут треба працювати. Але якщо вже таке сталося, не будемо далі калічити ці життя. Я звертаюсь до вас, як до батька, – посприяти пом’якшенню вироків, винесених судовими органами, а у деяких випадках – звільненню затриманих.

Голова ОДА поінформував депутата, що розгляд справ щодо звільнення затриманих відбуваються щодня.

– Я особисто тримаю це питання на контролі. Тільки сьогодні, вже пом’якшено запобіжну міру покарання для 10 осіб. Але що стосується дій тих люди, які спеціально приїхали на Черкащину з інших областей, маючи при собі «коктейлі Молотова», дрючки та світло-шумові гранати, і навряд чи мали мирні наміри, то в усіх демократичних країнах це вважається злочином і має каратися згідно чинного законодавства, - зазначив Сергій Тулуб.

реклама

Коментарі  

 
0 #11 энергетический вампиризм 05.02.2014 09:09
Цитую ТТ:
Жахатися слід від наслідків царювання цього героя на черкащині.

Ваше мученьице — мое развлеченьице.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 ТТ 04.02.2014 23:50
Жахатися слід від наслідків царювання цього *ероя на черкащині.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Почую кожного 04.02.2014 18:23
Цікаво, хто ж громив приміщення ОДА, якщо 27 січня протестувальник и були ззовні, а не в середині будинку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Oculus Rift 04.02.2014 13:33
Если вспомнить видеозапись, то штурмующие были в перевозбужденно м нездоровом состоянии и практически не контролировали свои действия. Это была обычная озверевшая толпа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 стабилизец 04.02.2014 13:19
Увидел - не увидел, знал - не знал, ужаснулся - не ужаснулся, контролировал (суды !!!)- не контролировал. Кто не так понял - д...раки. Леня-космос отдыхает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 незнайка 04.02.2014 12:33
Что еще должно произойти такого чтобы ужаснулся скороченню населення? Или то не пугает?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 шаман 04.02.2014 12:28
Правильно заметил депутат: любой власти где-то необходимо сидеть т.е. работать,а то что сделали т. н.детки,причём сознательно, и не надо всё списывать на дядей,являётся народной собственностью ---урон не Тулубу и Януковичу,а стране, пускай и оплачивают сии деточки убытки.А порча любого имущества уголовно-наказуемое деяние-вот пускай и отвечают согласно уголовного кодекса,посидят ,подумают!Демок ратия это прежде всего СТРОГОЕ СОБЛЮДЕНИЕ ЗАКОНОВ а не амнистии после бардака. Вспомните как несколько недель назад в штатах застрелили женщину попытавшуюся по пьяне ,причём с ребёнком,на машине заехать в гости к Обаме и...ничего...всё нормально --полиция молодцы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #4 Вася 04.02.2014 11:40
Как он всех задр...л, тулупчик. Валил бы уж поскорее куда-нибудь. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 ого 04.02.2014 11:36
первый и второй этаж разгромили м...нты когда строили баррикады когда получили инфу о готовящемся захвате ОДА . По словам очевидцев внутри ОДА. Так что ....все валить на людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Скептик 04.02.2014 11:35
И судя по тому, как "близенько" они сидели, разговор был ну ооочень задушевный!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100