реклама

реклама

Депутат від фракції "УДАР" Ірина Геращенко закликала депутатів від імені Верховної Ради направити заяву на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою взяти під контроль пошук без вісти зниклих людей. Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради, інформує "Українська правда".

"Щоб ми були впевнені в тому, що їх шукають, а не піддають десь тортурам по лісах", - зазначила Геращенко.

За даними депутата, на сьогодні 30 людей, як мінімум, залишаються без вісти зниклими, тисяча людей постраждала, 6 людей втратили око, одна людина втратила руку.

Фракція "УДАР" запропонувала депутатам направити частину зарплат на лікування постраждалих людей.

Геращенко також нагадала, що 150 журналістів постраждали від неправомірних дій силовиків.

Фракція також вимагає, щоб спікер Володимир Рибак направив генпрокурору заяву із вимогою провести всестороннє розслідування і назвати прізвища бодай одного беркутівця, який перевищив свої службові обов'язки і бив журналістів.

Адже безкарність буде породжувати нову безкарність, наголосила Геращенко.

Депутат закликала звернути увагу на те, що апеляційні суди щодо зміни запобіжних заходів безневинним людям (так званим "в'язням Грушевського" - ред.) зараз почали штучно переносити.

Геращенко закликала звернутися до суддів із закликом вчасно розглянути всі справи і відпустити людей на свободу.

Нагадаємо, що в Черкасах від рук спецпризначенців постраждали не тільки польські журналісти, а й черкаські – журналіст «Інтера» Станіслав Кухарчук, оператор каналу «0472.ua»  Олег Огілько, оператор ТРК «Вікка» Сергій Єфімов.

 З ініціативи обласної організації НСЖУ журналісти зібрали 78 підписів під вимогою до правоохоронних органів припинити насилля по відношенню до них та їхніх колег. Спільну заяву «Не бийте нас – ми на роботі!» було передано керівництву управління МВС України в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #4 yazon din alt 05.02.2014 16:06
Цитую Ujcnm:
Виталий,не мутил бы ты воду у нас в Украине

У тя в методичке даже про самолёт написяно? Али сам его заправлял? За Кличка и его партию проголосовало 2,5 миллиона избирателей, и не тебе ,подстилке голубой ,емук рот затыкать!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Ujcnm 05.02.2014 15:35
Виталий,не мутил бы ты воду у нас в Украине,езжай к себе домой,в Германию,на свою виллу,к жене,детям,к фирмам,миллиона м,которые работают на экономику Германии,а не Украины.Да и налоги ты платишь в бюджет Германии,а не Украины.Тебя уже два месяца ждёт зафрахтованный самолёт в Германию,ведь если переворот не удастся,ты сбежишь в Германию,а люди,которых ты провоцируют,буд ут отвечать по полной.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Н2о 05.02.2014 15:22
краще б у Кличка захотіли законопроекти подавати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Іван П. 05.02.2014 12:48
нехай черкаському оператору відеокамеру нову куплять!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100