реклама

реклама

Прем’єра усіх частин тетралогії «Тарас» за твором Богдана Стельмаха відбудеться в черкаському театрі не в березні 2014 року, як планувалось, а в травні під час щорічного театрального фестивалю «Сцена людства», що триватиме із 22 по 31 травня.

– 9 березня відбудуться урочистості в палаці культури «Дружба народів». Ми відповідаємо за сценарний план свята. Робоча назва його – «Народження генія», – пояснює в коментарі «Прочерку» директор театру Володимир Осипов. – 10 березня в черкаському театрі покажуть шевченківську виставу «Великий льох».

Причину перенесення прем’єри із березня на травень Володимир Олексійович пояснює тим, що глобальні ремонтні роботи в театрі ще не почалися.

Перинатальний центр та інші об’єкти до шевченківських свят відкриють вчасно. Реконструкцію ж театру керівництво вирішило продовжити до травня, – зазначає Володимир Осипов.

Зміни в репертуарі театру стосуватимуться і ще однієї визначної дати – Міжнародного дня театру, який відзначається 27 березня.

– На цей день ми планували прем’єру – п’єсу Мольєра «Мізантроп». Але в Міжнародний день театру Черкаська область звітуватиме в Києві. Тож тепер святкування професійного свята та прем’єри з нагоди цього перенесемо на початок квітня, – говорить Володимир Олексійович.

Нагадаємо, що режисер Сергій Проскурня має намір поставити на черкаській сцені всі чотири частини тетралогії «Тарас» Богдана Стельмаха протягом одного дня. Починаючи із 2010 року, глядачам показали вже всі частини тетралогії в зворотньому порядку («Слава», «Слова», «Безталання», «Доля», – ред.) – від смерті до народження Тараса Шевченка. Усі чотири частини режисер запланував показати глядачам до 200-річчя з дня народження Кобзаря.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 Шпак 06.02.2014 13:53
Перинатальний центр та інші об’єкти (оновлену прокуратуру) до шевченківських свят відкриють вчасно. Тетралогію «Тарас» у Черкасах покажуть не в березні. 200-річчя Шевченка теж відсвяткують якось іншим разом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Дід Трохим 06.02.2014 13:21
Це перенесення - персональне ганьбище Тулуба і Черняка. Вже так як вони носилися з цим ремонтом, так як піарилися на вшануванні Тараса, бо без героя тут і сонце не вставало! Тулуб, ....., наступного разу святкуй свій ювілей не 13 серпня, а десь так 13 листопада і бажано на природі. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 незнайка 06.02.2014 12:58
Глобальные ремонтные работы пеританальный центр-это понятно Вопрос изменения населения в области з ЗМЕНЬШЕННЯ на ЗБИЛЬШЕННЯ к очередной годовщине рассматривался? Цикаво-какие и кем были высказаны мнения? СБТ был ЗА или ПРОТИВ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100