Жодного представника ВО «Свобода» не було на Соборній площі в ніч з 26 на 27 січня, під другого штурму Черкаської обласної державної адміністрації. В цьому запевнив журналістів голова обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар.

– Я досі не розумію доцільності цього приїзду. Для мене незрозуміло, хто і для кого сюди приїхав. Я думаю, що автомайданівцям треба поспілкуватися між собою і з’ясувати, хто був ініціатором приїзду сюди і з якою метою, – вважає Юрій Ботнар.

Він додав, що жоден зі «свободівців» не був ініціатором приїзду автомайданівців уночі в Черкаси.

– Поки вони їхали в Черкаси, я спілкувався телефоном з Тетяною Чорновол, Сергієм Поярковим (один з лідерів Автомайдану, –ред.). Поярков теж не розумів, для чого вони їдуть. Вони мене запитували, для чого їдуть у Черкаси. Я сказав їм, що теж не знаю, чому вони їдуть, тому що захід уже минув (о 12:00 на Соборній площі був мітинг, – ред.), і повідомив, що на ранок було заплановано пікетування сесії міської ради, – зазначив Ботнар.

Також Юрій Ботнар розповів, що ввечері перед приїздом Автомайдану до представників «Свободи» приходили СМС-повідомлення з невідомого номера із закликом приходити на Соборну площу.

– Я не знаю, хто здійснював СМС-розсилку, номер був невідомий, тож я не реагував на такі повідомлення. Так само коли до мене зверталися активісти, які є власниками авто, я їм радив не їхати туди, – зазначив Юрій Ботнар.

«Свободівець» повідомив, що його не було під час приїзду Автомайдану на Соборній площі, проте здалеку він бачив, що там відбувається.

– Я досі вважаю, що це була велика підстава. Я не підходив туди і не бачив, хто був біля будівлі адміністрації. Я подзвонив одразу Юрію Сиротюку (народний депутат, куратор Черкащини у ВР, – ред.), повідомив ситуацію і пояснив, що вже йду додому. Також я поспілкувався з Поярковим, який також не був біля облдержадміністрації. Ми з ним обмінялися кількома фразами, з яких було зрозуміло, що він незадоволений тим, що відбувається. Поярков сказав: «Ну от я ж казав, що не варто було сюди їхати. Тут щось незрозуміле відбувається», – переповів розмову з Поярковим Юрій Ботнар.

Опісля Юрій прокоментував інформацію, поширену колишнім членом партії «Батьківщина» Миколою Булатецьким, який під час прес-конференції заявив буцімто бачив Ботнара на Соборній площі.

– Я підійшов до машини Булатецького, де не було самого Булатецького. Там сиділи невідомий мені чоловік на місці водія та Інна Іщук (прес-секретар Миколи Булатецького, – ред.) Тільки вони мене могли бачити. Я його не бачив і не можу стверджувати, чи був там Микола Іванович, бо мене самого на площі не було, – зазначив Юрій Ботнар. – Якби я там був і робив усе, що мені інкримінують, у купі ці статті можуть дати років 15.

Як відомо, Юрію Ботнару, якому присудили 60 днів цілодобового арешту, інкримінують участь у масових заворушеннях під час другого штурму ОДА, а також захоплення колишнього Будинку політпросвіти.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Михайло 07.02.2014 16:01
Непросто Юрчик в казематі,та й просто неохота,а як хочеться влади,грошей,ре спектабельного авто...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Патріот 07.02.2014 13:10
Як кажуть, диму без вогню не буває! гадав наробиш справ і все минеться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 1-1-1 07.02.2014 10:19
Ну, шо ж Юрий, как говорится ИСТИНА в вине...А это значит, шо у победы - сто родителей, а у поражения - ни одного!!! Запомни, сынок.Теперь Вы будете валить вину друг на друга, ведь еще посчитают убытки, которые кто-то должен возместить. Для этого нада будет вернуть все бабки, заработанные в "Свободе"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Яков Николаевич 07.02.2014 10:16
Как ни бил беркут камеры теливизионщиков - есть достаточно отснтгого материала ,чтобы установить, кто был и кто не был на площади, кто призывал штурмовать ОГА и кто бросался горючкой. А ведь есть ещё камеры наблюдения по всему периметру ОГА и на площади! Так какого хрена менты парят нам мозги вместо того ,чтобы видео предъявить и чётко назвать виновников?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Н2о 07.02.2014 09:16
...затихло все! намагаєтесь якось про себе нагадати? всі ваші хлопці намагання-коту під хвіст!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Пора взрослеть 07.02.2014 09:15
Не оправдуйся, власть делает из тебя политика, а ты мажешь кашу по столу.
Не зрело выглядишь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100