Усіма зупинками громадського транспорту комунальної форми власності в Черкасах опікуватиметься КП «ЧЕЛУАШ». Таких у нашому місті – 234 об’єкти. Кожна з цих зупинок цього року буде взята на баланс, обстежена та, за можливості, – капітально відремонтована або замінена, зважаючи на потребу.

Начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергій Отрешко розповів, що наприкінці минулого року передбачалось встановлення в місті п’яти нових зупинок.

– Проте дійшли висновку, що цієї кількості – недостатньо, аби вирішити питання з облаштуванням та наведенням порядку із усіма зупинками громадського транспорту в Черкасах. Адже в нашому місті 234 зупинки комунальної форми власності, які не передані в оренду приватним підприємцям для облаштуванням зупинкових комплексів. Більшість із них потребує значного оновлення, а то й повної заміни, – повідомив Сергій Володимирович.

З метою здійснення, так би мовити,  уніфікації та приведення до єдиної концепції усіх зупинок комунальної форми власності у Черкасах, було ухвалено рішення охопити відповідними діями їх усі. А саме:  зробити в цьому році, де треба, будівництво чи капітальний ремонт.

Зокрема, на сесію міської ради виноситиметься проект Програми соціально-економічного розвитку на 2014 рік, де на зазначені потреби передбачено 700 тисяч гривень, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

– Думаю, що цих коштів вистачить, якщо не на облаштування усіх 234 об’єктів, то приведення до належного стану зупинок на головних магістралях та центральних вулицях міста, аби створити комфортні умови для наших жителів у період очікування громадського транспорту, – наголосив Сергій Отрешко.

За його словами, відповідну роботу здійснюватиме КП «ЧЕЛУАШ».

– Повинен бути єдиний балансоутримувач зупинок громадського транспорту комунальної форми власності у Черкасах. На сьогодні він визначений – це КП «ЧЕЛУАШ». Цього року підприємство проведе повну інвентаризацію та ревізію усіх зупинок, визначить їх стан, прийме на баланс. Після чого будуть виконуватись роботи із облаштування їх належним чином, – розповів Сергій Володимирович.

А також повідомив, що, як варіант, розглядається можливість проведення конкурсу, аби почути пропозиції фахівців та громадськості, та знайти найбільш оптимальний варіант зупинки громадського транспорту у Черкасах.

– Не хотілось би ухвалювати поспішні рішення. Оскільки ми вже маємо приклади нових зупинок, які викликають суперечливі думки в громадськості. Зокрема, настільки їх вартість та ефективність відповідає потребам сьогодення. Адже якщо кожна така зупинка коштуватиме близько 100 тисяч гривень, то, я думаю, це буде дороге задоволення з точки зору ефективності та доцільності витрачання бюджетних коштів, – наголосив Сергій Отрешко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #11 Андрiй 08.02.2014 01:43
А де 30 мiлiонiв на тролейбуси?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Алена 07.02.2014 21:31
Цитую стабилизец:
ухты ухты, открыта новая черная дыра для денег, а где дыра, там и Отрешко. Остановки стоимостью с квартиру каждая. Тралебусы хде ?

15 троллейбусов ржавеет на площадке "Азота"! Видимо, там решили, что лучше пусть "сгниют", чем отдадут их городу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 yazon din alt 07.02.2014 14:14
Хай сначала скажут, какая .... накануне декабрьских снегопадов ободрала тротуары по Черновола между Зелёной и Советской и засыпала всё щебёнкой, шоб люди ноги ломали, и сколько теперь лет ждать окончания недоремонта?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Классика советского кино 07.02.2014 14:07
А че эти де... на тендер не натянули? Запутано как-то, либо Балбес уже не в теме, либо Трус и Бывалый выхлоп вкурили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 незнайка 07.02.2014 13:41
Для оценки информации приведите суму выделенную на жилье для молодежи доступное
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Васо 07.02.2014 10:59
А три миллиона где с дорог? А, пан Отрешко? Уже попилено и забыто? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 видно на дорогах маловато 07.02.2014 10:06
Если Отре... сказал, то будет очередная моечка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 NikolayK 07.02.2014 10:05
Невеличка інформація про підприємство яке буде цим займатися:
http://kropyva.ck.ua/content/kp-cheluash-otrimalo-novogo-direktora
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Н2о 07.02.2014 10:03
ездим на старых тролях,но будем ждать на новых остановках? маразм! срочно нужна транспортная реформа! не могут часники работать на самых лакомых маршрутах. Там,где есть возможность тролей(линии)- нужны тролейбусы,где нету-часники.И никак не иначе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 NikolayK 07.02.2014 10:00
Що за маразм? Цікаво побачити розширену інформацію скільки грошей на що витрачається.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100