Черкаська пенсіонерка Оксана Рудоман на власні очі бачила перший штурм облдержадміністрації, що відбувся в ніч із 23 на 24 січня. В перерві одного з судових засідань у справі обрання запобіжного заходу черкащанам, яких затримали за штурм, вона розповіла «Прочерку» про події того дня.

За словами Оксани Пантеєвни, під час штурму вона була з самого початку, потрапивши «в перші ряди».

– Коли ми підійшли до будівлі обласної адміністрації, міліція почала в нас стріляти. Люди відсахнулися назад, а потім пішли на міліцію, притисли її до стіни. Всередині теж були міліціонери, які нас побачили у вікно, і знімали на відео. Потім ще з іншого боку прибігла міліція, яка намагалася усіх відтіснити від скла. Напевно, вони були готові до штурму, – розповідає про події, що відбулися після мітингу на Соборній площі, Оксана Рудоман.

За її словами, коли мітингувальникам таки вдалося відтіснити правоохоронців, активісти почали «висмикувати двері», однак нічого не били.

– У цей час і на першому, і на другому поверхах уже були вибухи. Тоді ще ніхто не потрапив у приміщення, – акцентує увагу свідок. – Потім почали з вікон викидати документи. Тільки розбили вікна, звідти одразу на людей почали випускати сльозогінний газ, кидати світлошумові гранати і лити воду. А дітвора брала ялинку, якісь дошку і кидала їм усередину.

На її думку, штурм ОДА був спровокований «тітушками», щоб знищити документи в облдержадміністрації.

Також жінка додає, що «жодної дитини, яку наразі судять», не було тоді на мітингу.

– Ті, що все громили, були в спортивному, молодші. Мабуть, якісь фізкультурники, у спортивних костюмах, курточках, у масках і шапочках, в кросівках. А наші люди, які йдуть на Майдан, одягаються тепло, – порівнює Оксана Пантеєвна.

Сама ж черкащанка також постраждала під час штурму. Її в груди вдарив міліціонер. Утім швидку вона відмовилася викликати, оскільки боялася, що її затримають правоохоронці.

Оксана Рудоман запевняє: під час розслідування справи готова свідчити.

– Я прийду свідком, бо я знаю, що цих дітей там не було. Я нікого і нічого не боюся, – каже жінка.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #24 Приплыли 08.02.2014 12:15
Цитую 87:
Цитую Ну-ну:
Там було 5 тисяч чоловік, но цих не було, я бачила..я була в первих рядах..Респект бабусі, оце оперативний розум! Всих оцінила, цих не бачила, заключенння по віку дала...свої 500 гривень одробляє на всі 100%

По себе судишь? Голос свой небось Поплавскому продал! Кто продается, тот думает что все такие.

Я адекватно рассуждаю! Когда слушаешь этот бред, хочется сказать организаторам - натаскивайте своих людей лучше, прогоняйте их спитчи по 10 раз, чтоб не смешить народ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #23 Фотограф 08.02.2014 10:58
Цитую Пилат:
А кто там перед штурмом стрелял? Да не было такого. Карась даже пытался остановить по рупору, говорил что здание не виновато, и придут новые люди туда работать. И зачем громить тогда, когда там никого нет,

Кстати, где пан Карась? Или уже по Шансону учит слова лагерной песни: и на грязной скамье, на скамье подсудимых....
Попа Гапона из себя устроил..только вместо иконы перед собой нес портрет Бандеры
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 Finch 08.02.2014 00:10
А тут можно посмотреть с какого этажа и что выкидывали. http://www.ex.ua/675325688626 И тёте этой покажите! И скажите, что обманывать не хорошо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #21 87 07.02.2014 23:50
Цитую Ну-ну:
Там було 5 тисяч чоловік, но цих не було, я бачила..я була в первих рядах..Респект бабусі, оце оперативний розум! Всих оцінила, цих не бачила, заключенння по віку дала...свої 500 гривень одробляє на всі 100%

По себе судишь? Голос свой небось Поплавскому продал! Кто продается, тот думает что все такие.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #20 Пилат 07.02.2014 23:40
А кто там перед штурмом стрелял? Да не было такого. ВСЯ МИЛИЦИЯ, ВЕРНЕЕ БЕРКУТ, ЗА ИСКЛЮЧЕНИЕМ ТОЙ ЧТО ВНУТРИ БЫЛА ОХРАНА, БЫЛА ЗА УГЛОМ НА ЛАЗАРЕВА-КРЕЩАТИК. Наблюдали и ждали команду-ФАС Потом прибежали 10 грифонов. из которых троим удалось добраться до двери, но продержались там недолго, остальные 7 человек простояли под стенкой в окружении бабушек, сопротивления не оказывали и убежали через минут 10 на Лазарева. Сзади ОДА подвезли беркутовцев и запустили внутрь через ворота, они дали возможность забежать пацанам в заранее подготовленное к разгрому здание и тогда жгли, только те, что жгли они точно не знают что. это был плановый разгром, но не теми спланирован что там были. И Карася и Булатецкого подставили. Карась даже пытался остановить по рупору, говорил что здание не виновато, и придут новые люди туда работать. И зачем громить тогда, когда там никого нет, власть всеравно остается та же, хоть згори пламенем дотла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #19 Гонта - 2 07.02.2014 20:24
Зрозуміло, що організував антиштурм Кожух і його сателіт Анатолій Бондаренко!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #18 Олег 07.02.2014 20:04
Напрямок думки цієї статті правильний. І дивно, що опозиція в Черкасах не вибрала основним пунктом антиагітації про погромників(як виставляє мітингарів влада) саме про те що все що відбулося під ОДА під час штурмів - чітко зрежисований план влади, яка руками мітингувальникі в "убила відразу декілька зайців".
1. В інформаційному плані виставила мітингувальникі в, як погромників і мародерів - і багато людей, які не цікавляться новинами або в яких не працює логіка так і думають. Це може виправити лише цілеспрямована просвітницька робота опозиції і активістів майдану.
2. Крім знищеної документації говорять про вивезення серверів. І питання тільки, що було на тих серверах? Можливо через них це все і відбувалося і луганський беркут пригнали в Черкаси і т...тушок найняли.
3. Якщо майдан все таки програє і Тулуб залишиться в Черкасах - то на "ремонт" будівлі виділять величезні гроші. А для збільшення суми Тулубу ще потрібно буде зробити якийсь підпал чи ще один штурм.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #17 100 07.02.2014 19:49
Цитую Oculus Rift:
Дама представляет собой квинтессенцию оппозиционно настроенных гиперактивных горожан, от политической позиции до ... меньше, чем пол-шажка. Таких когда-то облучало КГБ, потом похищало НЛО, а теперь они в новинах. Благодарить за "счастье" лицезреть подобную публику надо журналистов... ищут новины по своему уровню профессионализм а.

когда то с одним таким работал,так он реально задания выполнял : слежку проводил, доки тырил,доносы писал, естественно обещал всех посадить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #16 yazon din alt 07.02.2014 19:41
Цитую яська:
Да, з такими ...опозиционерами и революции горе. Расмешили ЛЕБЕДЬ, РАК И ЩУКА!!!! А власть настоящая, и не страшно такую поддержать!

Яськой зовут собачонку ,что мои соскеди держат Тоже ,как ты, тявкает наугад - вдруг похвалят и косточку дадут? А власть твоя б....кая недолго за спинами карателей на штыках усидит...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #15 Сергій 07.02.2014 19:39
Міліція почала стріляти? Що за нісенітниця! Хоча стріляти мали повне право, але ж не стріляли. Інакше про це вже місяць би всі телеканали розповідали. Та й після стрілянини були б вбиті та поранені. Жіночко, при всій повазі до віку - брехати соромно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100