Апеляційний суд Черкаської області переніс розгляд усіх справ затриманих за штурм облдержадміністрації євромайданівців на невизначений, але «розумний» строк. Про це у «Фейсбуці» повідомила з суду юристка Тетяна Кавальчук.


Сьогодні апеляційний суд мав розглянути скарги одинадцяти активістів Євромайдану щодо зміни запобіжного заходу. Цікаво, що десять із них були перенесені з минулого тижня.

Невідомо, чи відбудеться завтра розгляд апеляцій Олега Коваленка, Тимура Ємельянова та Сергія Вальчука. Розгляд їхніх скарг заплановано з 9.30.

У своєму дописі Тетяна Кавальчук також наводить один приклад, як відбувався розгляд апеляційної скарги Олексія Бубнова, який начебто штурмував адміністрацію.

«10 лютого, Черкаси, продовження апеляцій на санкцію.

Бубнов Олексій Олексійович, 22 роки, має хворобу серця. Розгляд його апеляції було перенесено на сьогоднішній день.

Судді: Демиденко, Ятченко, Безверхий.

Підозрюваний в клітці під охороною 3-х міліціонерів, присутні прокурор Сидоров, два адвокати, нардеп МиколаТоменко, який просить передати Олексія йому на поруки. З’явилася слідча з матеріалами справи.

Про зйомку клопотали журналісти телеканалів «ВІККА», «1+1», «ICTV». Прокурор заперечував, посилаючись на таємницю слідства. Суд дозволив журналістам перебувати в залі, але не фіксувати хід процесу, тільки оголошення резолютивної частини рішення.

Стало відомо, що мати хлопця перебуває в тяжкому стані, стороною захисту надана відповідна довідка. За словами батька, у жінки сьогодні операція.

Захист просить допитати свідка, який може спростувати підозру щодо Бубнова. Прокурор заперечує, свідка може бути допитано в межах досудового розслідування. Суд вирішив допитати свідка в суді.

Прокурор надав довідку про відсутність судимості Бубнова, інших документів, що характеризують особу, не надав.

Адвокат повідомила, що пояснення, які Олексій надавав як підозрюваний, що він начебто розливав бензин для «коктейлей Молотова» і кидав пляшки, надавалися під тиском, не в присутності адвоката, тому просить їх оцінити критично.

Олексій: «Я з’явився близько 22 години на Соборну, знімав усе, що відбувається, на телефон, жодних дій не вчиняв... При допиті на кожне моє слово я чув нецензурщину і били, чим хотіли. Хто саме бив – не знаю, не представлялися, були одягнуті в цивільне, але зможу впізнати. В СІЗО та ІТТ зафіксовані побої... Адвокат з’явився 24-го увечері... Під час допиту адвоката не було, прийшов, коли треба було щось підписати... Коли зайшов чергового разу, попросив у нього телефон, щоб позвонити родичам. Разом зі мною було затримано Компанійця Владислава, якого теж били, хоча він хворий на шлунок».

Читайте також: Батько арештованого активіста каже, що його сина били в пах

На суді першої інстанції Олексій також повідомляв, за словами адвоката, що до нього застосовувалися незаконні методи, але суд не звернув уваги.

Прокурор поставив питання про дослідження стану здоров’я Бубнова і методів, які до нього застосовувалися, і вважає, що не має підстав змінювати запобіжний захід. Захист наголошує, що сьогодні треба розглянути апеляцію по суті, бо підстав до зміни запобіжного заходу достатньо, а питання стану здоров’я та методів підозрюваного треба дослідити окремо.

Адвокат: «Одних тільки пояснень підозрюваного достатньо для того, щоб тримати під вартою? Це абсурд, прошу вибачення...»

Суд вирішив зробити перерву на «деякий час», бо треба перевірити обгрунтованість підозри і докази Бубнова про застосування до нього незаконних методів – дата наступного засідання буде повідомлена протягом 3-х днів», – описала одне з засідань Тетяна Кавальчук.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 МИхалыч 11.02.2014 11:51
Цитую Мучачо:
Как камни кидать, бутылки с бензином, окна бить, мебель крошить - все здоровые. Как отвечать и срок за это тянуть сразу обнаруживается что если не ... то однозначно и...лид или 22 роки, має хворобу серця
А пан Томенко как герой взял бы вместо него сел отбывать срок, а не на поруки...

......ты хоть сам-то понял, какую .... ты пишешь?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 незнайка 11.02.2014 11:19
Розумне и нерозумне теперь Кавальчук определяет! Знай НАШИХ Это Вам не три струны
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Мучачо 11.02.2014 10:53
Как камни кидать, бутылки с бензином, окна бить, мебель крошить - все здоровые. Как отвечать и срок за это тянуть сразу обнаруживается что если не ... то однозначно и...лид или 22 роки, має хворобу серця
А пан Томенко как герой взял бы вместо него сел отбывать срок, а не на поруки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Козак 11.02.2014 10:20
Все змішалось в королівстві,ті що мали б бути на боці закону,є першими порушниками...Украінці приречині перемогти,то вже справа виживання,питан ня ,що потім робити,українсь кий "Нюрберг"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Шевченко 11.02.2014 04:57
Українці та Україна все одно переможуть, окупаційний режим все одно сконає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100